Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Umetnost ostvarivanja planova

Kako da preuzmete odgovornost za svoj život i da se oslobodite starih obrazaca ponašanja koji vam više ne služe...

  Izvor: Shutterstock

lidija_2013
Izvor: Foto: Privatna arhiva

„Ništa nije toliko zamarajuće kao večno obigravanje oko nedovršenog zadatka"- William James

Dragi prijatelji,

Januar je! Dani su sve duži, a ja sam htela da vas pitam kako vam ide? Kako ide s odlukama, i kako stoje stvari sa onim „Ja ću..." „Mogu..." i „Odlučio/la sam"? Da li su suptilno spakovani sa neželjenim novogodišnjim poklonima, i gotovo zaboravljeni? Ili čekaju na neki drugi decembar, drugo novogodišnje veče - da budu reciklirani?

Da li je novogodišnja euforija popustila, a vi ste se našli u novoj godini, sa starim obrascima koji vam se prikradaju? Da li polako tonete u letargiju? Životarite i čekate proleće? I dok životarite i odlažete, primetite šta se dešava u vama.

Da li je osećaj odlaganja stvari za neko drugo vreme, osećaj ekspanizije ili konstrikcije? Da li vam se javlja blagi osećaj anksioznosti? Možda strah da sat kuca i vreme ističe. A vi sedite i uljuljkujete sebe i uvijate se u ćebe inercije.

„Voleo/la bih da sam...", „Voleo/la bih da nisam...", „Samo da sam...", to nisu fraze koje treba da mrmljate sebi u bradu tokom jedne autentične godine, tokom godine koju bi trebalo da živite, iskusite, istražite i izrazite svoje autentično biće! Da li se plašite da ćete čuti sebe kako mislite neku od ovih fraza tokom godine?

Ako ste odgovorili sa „da" na neki od gore pomenutih scenarija, ne plašite se - niste jedini. Pripadate velikoj grupi ljudi, koji se parališu zbog straha od raskida sa starim i početka novog.

Kao što sam rekla: Ne bojte se - pomoć je tu. Ako želite da preuzmete odgovornost za svoj život, da se oslobodite starih obrazaca ponašanja koji vam više ne služe. Ako želite da postanete ekspert svog sopstvenog života, i glavni protagonista filma svog života, donesite odluku SADA da se oslobodite svih navika, svih „Počeću u ponedeljak" - fraza.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Lični razvoj