Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Majka, ljubavnica, supruga, ćerka: kako ujedinjiti sve svoje ženske identitete

Kako sve ono što jedan identitet savršeno radi, ne zaboraviti prilikom prelaska u drugi, nego koristiti sve kvalitete svih svojih identiteta?

 Izvor: Foto: Nikola Marinković

Kako sjediniti i uživati u svim svojim identitetima: majke, ljubavnice, supruge, ćerke, poslovne žene, prijateljice, umetnice, duhovnog tragaoca...? Kako sve ono što jedan identitet savršeno radi, ne zaboraviti prilikom prelaska u drugi, nego koristiti sve kvalitete svih svojih identiteta? I kako postaviti dnevne, mesečne i godišnje prioritete kako neki od njih ne bi „pojeo" sve naše vreme?

Tokom života, odrastajući, svaka od nas suočila se sa stvarnošću u kojoj nije sve samo do dobrote i prepoznavanja, a oltar nije trenutak od kog počinje ružičasti život u kome se neko drugi zauvek brine o nama. Shvatile smo da treba da se potrudimo koliko god možemo da sebi i ljudima oko sebe učinimo život boljim - lepotom, radom, trudom i ljubavlju. Koliko su se svakoj od nas očekivanja koja smo imale kao male ispunila, mogu da pitam svaku od vas.

Anita Murđani, čudesno izlečena od karcinoma: 3 mita koja nam kroje život...

Ali ono što mnogo puta zaboravimo, od stresa, tuge, nemaštine ili nemanja vremena, besa ili nemoći, je da u nama postoje sve one Princeze, Ratnice, Pametnice, Boginje o kojima smo čitale i koje smo želele da budemo kad porastemo. I sve jesu sjedinjenje u nas, Sve-Ženu. Samo smo mi sebe „iscepkale" u pojedinačne uloge (identitete), i prema tome kada i kuda nas život povede, iskačemo iz jednog i uskačemo u drugi, pritom zaboravljajući sva iskustva, blagoslove, talente, veštine, znanja i sposobnosti koje u ovim drugim identitetima imamo.

Pozivam vas da se setite svih onih identiteta koje imate i spojite ih u Sebe celu, u Sve-Ženu. I kada to uspete, uvek je se setite i koristite sve njene vrline i sposobnosti, svakodnevno. Uz svaki od tih identiteta postoje planete-arhetipovi Boginja, pomoću kojih možete da „ojačate" i dopunite svoje već postojeće talente i kvalitete, pitanjem:

Koju još osobinu ova Boginja ima, a meni bi koristilo?

 • Sportista, Samostalna žena, Borac, Ratnica, Začetnica novih projekata (Mars)
 • Devojčica, Devojka, Sestra, Ćerka, Pevačica, Igračica (nežna, meka, senzualna, koja ceni sebe) (Venera)
 • Poslovna žena, Poznata ličnost, Šef, Menadžer, Glumica (Sunce)
 • Supruga, Majka, Negovateljica (Mesec)
 • Večita učenica, Razborita žena, Pesnikinja (Merkur)
 • Tetka, Mudra žena, Duhovni tragač (Saturn)
 • Optimista, Putnica, Pametnica, Avanturista, Intuitivna žena (Jupiter)
 • Vernica, Umetnica (Neptun)
 • Senka (podsvest, transformacija, snalaženje u najtežim trenucima) (Pluton)
 • Prijateljica, Naučnica, Improvizatorka, Inovativna žena, Astrolog, Timska igračica (Uran)
 • Ljubavnica (tajna ljubav), Fatalna žena (Lilit)
 • Isceliteljka (Hiron)

Najčešće iskliznuće koje nam se desi tokom života je kada iz identiteta devojke Venere (razdragane, lakomislene, uvek nasmejane, vedre i kokete, šarmantne devojke spremne na izlaske, pevanje, igranke, šetnje, flertovanje) prelazimo u identitet poslovne žene Sunca (projekti, rano leganje, rano ustajanje, ozbiljnost, dokazivanje u svetu muškaraca, planiranje budućnosti) i/ili (još i to) u identitet supruge i majke Meseca (briga za život, zdravlje, sigurnost dece, i posvećivanje potpunog vremena deci, suprugu, kući, rođacima).

Mantre za uspeh: 20 stvari koje pametni ljudi često govore sami sebi...

Šta poslovna žena Sunce može da pruži majci Mesec? Sposobnost organizacije dana, u smislu delegiranja svega onoga što neko drugi može da uradi (deke i bake čuvaju decu dok ste vi na poslu, jedna komšinica čuva svoje i vaše dete dok vi odete na jogu, suprug ode na pijacu dok vi spremate kuću, ili suprug sprema kuću dok vi spremate ručak).

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Lični razvoj