AKO SE OSEĆATE RANJIVO I POVREĐENI STE, OVO JE PORUKA ZA VAS: Kako da u sebi pronađete snagu za novi život!

Šta da uradite ako se osećate ranjivo ili ste povređeni - evo gde je vaša snaga!

Shutterstock

U životu postoje situacije kada se osećamo prazno, neispunjeno, kada smo razočarani u sve što nam se dešava, u ljude koji nas okružuju. Ima dana kada se osećate veoma ranjivo, da ne čujete glas razuma, a saveti ne dopiru do vas.

To su trenuci kada sva ranjivost izlazi na površinu, kada gradimo oko svog srca zidine kako nas niko ne bi povredio. Ali zaboravljate da ako zatvorite skroz svoje srce, onda možete propusiti priliku da vam neko pruži pravu ljubav, saosećanje i empatiju.

U nekim životnim situacijama želite da se sklupčate na kauču, da se osamite u tišini i odbolujete svoju ranjivost. Važno je da osvestite - šta god da trenutno doživljavate, u redu je. Kada osećate negativne emocije, postanite ih svesni i nemojte da ih potiskujete - to je jedini način da ih otpustite.

Ponekad neke situacije u životu postaju teške i potrebno je da se vratite u sebe da biste prikupili snagu koja vam je potrebna za borbu. Ne možete da pucnete prstima i uključite režim "budi srećan". I to je u redu, ako vam se plače, plačite, ako vam se viče, vičite - pokažite kako se osećate i otpustite ono što vas guši i uznemirava.

Da, vi ste ranjivi, ali je najvažnije da razumete da ste jači nego što mislite. Ipak ste uspeli da pronađete nešto u sebi što vam govori da nastavite i to možete. Niste neustrašivi, ali nastavljate da se krećete. Nastavite da se borite. Čak i u danima kada nemate snage i hrabrosti, i dalje idete napred jer ste moćno biće koje može da osvoji svet.

Ranjivi ste, ali i snažni ljudi, jer samo snažni ljudi mogu da pokažu svoju ranjivost. Vi ste samo ranjiva osoba sa ogromnom dušom i velikim srcem. A to veliko srce nije vaša slabost, već vaša snaga.

Izvor: Sensa