Ima dana, perioda kada se ne osećamo dobro. Kada izgubimo snagu I volju, kad pomislimo da je sve uzalud. To može da traje kratko ili dugo, a od nas zavisi da li ćemo se i kada trgnuti iz te situcije i pokušati da nešto uradimo po tom pitanju. Postoje stvari koje ne možemo da promenimo, ali možemo da pokušamo da im se prilagodimo!

Kada se osećate kao da vam ništa ne ide od ruke, pročitajte sledeće redove:

1. Bol je deo rasta. Ponekad život zatvori vrata jer je vreme za pokret. I to je dobro, jer se često ne krećete ako nas okolnosti ne primoraju. Kada vremena postanu teška, podsetite se da nijedan bol ne dolazi bez svrhe i sa sobom nosi lekciju koju treba da naučite. Zapamtite da postoje dve vrste bola: bol koji boli i bol koji vas menja. Dok prolazite kroz život, umesto da mu se opirete, pomozite mu da vas razvije u bolju i snažniju osobu.

2. Sve u životu je privremeno. Svaki put kada se povredite, rana zaceli. Posle mraka uvek postoji svetlost. Ništa ne traje večno. Dakle, ako je sada sve dobro, uživajte. Neće trajati zauvek. Ako je loše, ne brinite, jer ni to neće trajati večno. Samo zato što život trenutno nije lak ne znači da se ne možete smejati. Samo zato što vam nešto smeta ne znači da se ne možete osmehnuti. Svaki trenutak ti daje novi početak i novi kraj. Svake sekunde dobijate drugu šansu. Samo je iskoristi.

3. Briga i žaljenje neće ništa promeniti. Najmanje postižu oni koji se najviše žale. Uvek je bolje da pokušate da uradite nešto veće i ne uspete nego da ne pokušate ništa. Ništa nije gotovo ako izgubite. Ako verujete u nešto, nastavite da pokušavate. I bez obzira šta se na kraju desi, zapamtite da prava sreća počinje da dolazi tek kada prestanete da se žalite na svoje probleme i počnete da budete zahvalni za sve probleme koje nemate.

4. Vaši ožiljci su simboli vaše snage. Nikad se ne stidite ožiljaka koje vam je život ostavio. Ožiljak znači da više nema bola i da je rana zarasla. To znači da ste pobedili bol, naučili lekciju, postali jači i napredovali. Ožiljak je tetovaža trijumfa

5. Samo nastavite dalje. Nemojte se plašiti da se naljutite. Ne plašite se da ponovo volite. Shvatite da je hrabrost lepa. Pronađite u svom srcu ono što izmami drugima osmeh. Zapamtite da vam u životu ne treba mnogo ljudi, pa nemojte težiti da imate više „prijatelja“. Budite jaki kada vam bude teško. Zapamtite da univerzum uvek čini ono što je ispravno. Priznajte kada grešite i učite iz toga. Uvek se osvrnite unazad, vidite šta ste postigli i budite ponosni na sebe. Ne menjajte se zbog drugih već zbog sebe. Živite lakše. I nikada ne prestanite da se krećete.

Izvor: Sensa