Tokom traganja za pravom ljubavi susrećemo se sa taznim izazovima, ljudima i osobama za koje verujemo da je onaj pravi, ali život nas brzo razuveri. Da li je pred vama vaša srodna duša najbolje poručuje intuicija, ali mi je često ignorišemo, zanemarujemo i ne želimo da priznamo da je potraga i ovoga puta bila bezuspešna.

Na kraju, ispostavlja se da on nije vaša srodna duša, već smetnja, blokada koja vas sprečava da rastete, razvijate se i cvetate u svom punom sjaju i potencijalu. On je bio kao sidro koje vas je sprečavalo da plovite. On je bio Sunce u vašem univerzumu, a vi ste bili sigurni da samo treba da se okrećete oko njega. Uložili ste svu energiju u tu vezu, i ona je bila relativno dobra sve dok ste je podržavali svom snagom. Bilo je to prazno platno na kojem ste sami mukotrpno slikali svoju ljubav, a on je samo snishodljivo posmatrao sa strane.

Ovakvi odnosi često na površini izgledaju savršeno, ali šta je skriveno iznutra? Kada pronađete svoju pravu srodnu dušu, osetićete kako veza sa ovom osobom iz dana udan postaje sve jača, dublja i sa jasnim ciljem. Srodna duša je osoba koja sa vama sada ima sjajnu vezu, ali vas podstiče da zajedno razvijate se, rastete i napredujete, a sa vama i vaš odnos. Tek shvatate da li je pored vaš srodna duša kada postanete poboljšana verzija sebe - ako je tu kao podrška i raste sa vama - ljubavna misija je završena!

Muškarac koji nije vaša srodna duša je neko ko želi da vas menja, ali ne da biste napredovali, već da bi vas krojio po svojim vizijama i u svoju korist. Insistira na zavisničkom odnosu u kojem želi da prenese samo jednu poruku - vi ne možetebez njega. Ulazite u zonu komfora iz bojazni od samože, živiteu iluziji da se nešto promenilo, a od ljubavi u ovakvom odnosu ne postoji ni trag.

Kada smognete snage da se oduprete iz iluzije i manipulacije, odnosno kada sami sebe pronađete i probudite - on nestaje. Činjenica je da neke stvari ipak vredi izgubiti da bismo postali bolji, jači i otporniji.

On nije bio tvoja srodna duša, pokazao se kao vaša lekcija. A ono što ste sada projektovali na njega može vam pokazati da ste bili nesigurna i plašljiva osoba. Činjenica je da on nije bio onakav kakvim ste ga zamišljali, ali ste se tako nadali. On nije bio vaša budućnost, ali ste očajnički pokušavali da ga "uklopite" u svoj život. Prava svrha ovog odnosa jeste naučena lekcija.

On nije bio vaša srodna duša, bio je samo životna faza. Ne možete biti ljuti na sebe zbog ovoga. Ponekad još uvek moramo da uništimo sopstvene iluzije da bismo razumeli kako stvarnost zaista izgledaju. Vaša prava srodna duša je potpuno drugačija. To će biti neko ko će biti sa vama na živonom putu i kada sija Sunce i kada se pojave oluje. To je osoba koja u vama budi blagostanje i sreću, osoba koaj vam otvara neke nove horizonte ljubavi!

Izvor: Sensa