Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KAKO DA SAČUVATE LJUBAV I STRAST U ZRELOM ŽIVOTNOM DOBU: 3 saveta za srećnu i uspešnu romantičnu vezu

3 načina da sačuvate ljubav i strast u vezi u zrelim godinama!

  Izvor: Shutterstock

Da li ljubav može da izbledi? Da li romantičan odnos u zrelomživotnomdobu može biti pun strasti?

Koliko će ljubav biti obojena nijansama radosti i da li će i dalje biti mladalačka i puna zanosa i u zrelim godinama, zavisi isključivo od nas, našeg partnera i zajedničkog duha. Očuvanje bliskosti i seksualnosti u vezi je poput biljke. Iako ste posadili seme iz kojeg je nikla božanstvena biljka puna cvetnica, neophodno je da je celog života negujete kako ne bi uvenula. 

Pročitajte još

Stručnjaci preporučuju sledeća 3 saveta koji mogu pomoći u očuvanju strasti i ljubavi u zrelom životnom dobu:

1. Ne žurite i "spalite" strahove iz prošlosti

Ulazak u novu romantičnu vezu u zrelom životnom dobu može biti pomalo napet i doneti vam nesigurnost i strah od neizvesnosti, naročito ako ste nedavno izašli iz duge veze ili braka. U ovoj situaciji je važno da ne žurite, već da poštujete sebe, želje svog srca i tela. Pokažite emocije i strast tek kada ste za to spremni. Partner koji vas zaslužuje znaće to da poštuje i ceni. Takođe, kako bi odnos u koji ulazite bi uspešan i kako biste vi bili srećni, neophodno je da ostavite iza sebe sve strahove i negativna iskustva iz prošlosti. Osvestite da je za vas počelo novo vreme ljubavi u kojem birate samo sreću.

2. Neophodan lični prostor

Održavanje romantičnog interesovanja u vezu dugi niz godina, uključujući i seksualni život, predstavlja umetnost koja zahteva dosta truda i kreativnosti sa obe strane. Međutim, to ne znači da treba da zapostavite svoj život, interesovanja ili potrebe i samo se fokusirate na partnera. Ovakav model ponašanja dovodi do nezadovoljstva i na kraju do prezasićenja kod obe strane. Zadržite aktivan život i lični prostor, dopustite partneru da i on ima prostor samo za sebe, a maksimalno uživajte u zajendičkim aktivnostima. Ovo je garancija obostranog zadovoljstva u odnosu.

Saznajte i...

Dijalog je bitan element odnosa. Što više imate tendenciju da razgovarate jedni sa drugima, to je veća šansa za dugo zajedničko putovanje. Važno je da slušate i čujete jedni druge. Ogromna količina informacija, društvene mreže, stres na poslu - ponekad jednostavno više nema energije za komunikaciju sa partnerom. Moramo odabrati vreme. Večera za dvoje, putovanja, isključeni telefoni dok ste zajedno, razgovor u krevetu pred spavanje... Svaki vid komunikacije u kojem učestvuje i jedna i druga strana, lekovit je za svaki odnos. Takođe, ako nema razgovora u polju seksualnosti, dolazi do neispunjenih želja i nezadovoljstva. Razgovarajte o svemu i nikada ne gurajte probleme pod tepih.

Izabrano za vas...

Izvor: Sensa

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Lični razvoj