Da li ste znali da će se svaki organ i sistem u vašem telu - od kostiju i vašeg srca do vašeg mozga i svega što je između - obnoviti potpuno više puta tokom vašeg života? Potpuno novo srce izraste svakih 15 godina, naše kosti su stare samo dve godine, pluća i koža su stari oko dve do četiri nedelje. I naša creva su zamenila sve svoje ćelije u poslednja tri dana.

Dakle, u ovom slučaju, zašto se hronični zdravstveni problemi nastavljaju nakon više nedelja, meseci i godina? Zašto se naše zdravlje obično pogoršava tokom vremena, umesto da se poboljšava dok starimo? A šta rade oni srećni ljudi koji, izgleda, uživaju u savršenom zdravlju i dugovečnosti, a mi ostali ne? Da li su to njihovi geni, navike u ishrani, način života, način razmišljanja, sve gore navedeno ili nešto sasvim drugo?

Tajna dugovečnosti, popravljanje DNK i dubinsko lečenje

Razmatranje odgovora na gore navedena pitanja zahteva različite obuke, veštine i iskustva u brojnim oblastima - od tradicionalnih zdravstvenih nauka do samih granica neurologije i epigenetike, do dalekih dosega međuljudske psihologije, etnobotanike, medicine i šire.

Kao poštovan medicinski antropolog koji je proveo skoro 30 godina radeći zajedno sa vodećim medicinskim istraživačima i lekarima, kao proučavajući drevne modele lečenja i tradicije alternativne medicine domorodačkih plemena širom Amerike, Alberto Viloldo je imao jedinstveni uvid u korene bolesti i tajne dugovečnosti koje proizlaze iz spajanja najboljeg nauke, psihologije i duhovnosti.

Ono što je otkrio u svom 30-godišnjem putovanju nije ništa drugo do izvanredno - da se dugovečnost, genetsko podmlađivanje i popravka, i duboko isceljenje praktično bilo koje i sve tegobe mentalne, emocionalne ili fizičke prirode mogu ostvariti kroz pet moćnih faza koje spaja najbolje od drevne i moderne nauke.

Kako do novog tela u 5 koraka?

U svojoj knjizi Alberto je zašao duboko u nauku, dodatke i dnevne ritualne koje treba da praktikujemo kako bismo ostvarili sve gore navedeno i mnogo više za kratak vremenski period.

U knjizi, on uranja duboko u 5 ključnih faza, uz koje svako ko želi može da vrati svoje telo u optimalno stanje i stvori trajno, doživotno zdravlje.

Prva faza - Otkrivanje svog unutrašnjeg iscelitelja

Po Albertovim rečima, prva faze se bavi rešavanjem najosnovnijih uzroka zdravlja i bolesti:

On kaže da na Zapadu nema sistema zdravstvene zaštite, već sistem za brigu o bolestima koji prepoznaje hiljade bolesti i bezbroj lekova. Šamanske medicinske tradicije, s druge strane, identifikuju samo jednu bolest i jedan lek. Bolest je otuđenje - od naših emocija, od naših tela, od zemlje i od Duha. Simptomi ove bolesti su fizička i emocionalna iscrpljenost. Lek je iskustvo pojedinca, koje obnavlja unutrašnju harmoniju i olakšava oporavak od svih bolesti, bez obzira na poreklo.

PageBreak

Kako da potpuno obnovite zdravlje u bilo kojem životnom dobu: tajna dugovečnosti i popravljanje DNK
Foto: Shutterstock kako-da-potpuno-obnovite-zdravlje-u-bilo-kojem-zivotnom-dobu-tajna-dugovecnosti-i-popravljanje-dnk2

Medicina Duha

Kada naši umovi, naše emocije, naši odnosi ili naša tela izađu iz kondicije, skloni smo da ignorišemo problem dok nešto ne krene po zlu - zastrašujuća dijagnoza, prekinuta veza, smrt voljene osobe ili jednostavno nesposobnost da lako funkcionišu u svakodnevnom životu. Kada se desi nešto loše, čitamo knjigu za samopomoć ili idemo na radionicu. Kada se desi nešto zaista loše, tražimo stručnjake koji će rešiti problem - onkolozi će se pozabaviti rakom, neurolozi će popraviti mozak, psiholozi će nam pomoći da pronađemo mir i razumemo našu porodicu. Ali ovaj fragmentirani pristup zdravlju je samo zastoj. Da bismo istinski ozdravili, moramo ponovo da otkrijemo originalni recept za zdravlje otkriven pre hiljadu godina - Medicinu Duha.

Albert navodi da je Medicina Duha najbolji način da se izlečimo i održimo zdravlje kako bi se novo telo redovno razvijalo. Ona prepoznaje telo kao sistem, a ne kao skup delova koji mogu da se leče ili zamene kada nešto krene naopako. Ne možete da popravite srce bez uticaja na creva ili mozak, i obrnuto.

Druga faza - Zanemarivanje starih načina

Stari načini o kojima Alberto govori su zastarele metode zapadnjačke medicine za "brigu o bolesti" u korist nove nauke o preventivnoj, holističkoj funkcionalnoj medicini. Da bismo zaista postigli zavidne nivoe zdravlja i dugovečnosti, moramo ponovo da pokrenemo naša tela i umove na najdubljim nivoima, što zahteva proaktivne promene u životnom stilu koje rade da održe zdravlje svaki dan, a ne kada se razbolimo posle godina zanemarivanja ili nenamernog zloupotrebljavanja našeg tela.

Postoje tri načina da se to uradi efikasno u skladu sa Albertovim istraživanjima:

1. Detoksifikacija creva

2. Aktiviranje gena za dugovečnost uz pomoć ishrane

3. Dopunjavanje ishrane superhranom

Krajnji rezultat ovoga je potpuno nadograđen mozak i telo koji pokreću epigenetske popravke potrebne za održavanje zdravlja do kraja života.

Treća faza - Resetovanje sata smrti

Faza 3 se odnosi na popravljanje zdravlja na nivou ćelija, koje je takođe blisko povezano sa mentalnim i emocionalnim nivoima u snažnoj petlji povratne veze uma i tela. Da biste to uradili u potpunosti, morate da naučite da transformišete disfunkcionalne emocionalne obrasce zasnovane na ljutnji i strahu, ali i kako da dopunite telo hranljivim materijama koje mogu da pomognu u poboljšanju funkcije mozga i pomoći vam da upravljate stresom.

Tokom ove faze, naučite da optimizujete svoje mitohondrije (centre moći vašeg tela) zajedno sa time kako da resetujete "satove smrti" i uključite proteine za dugovečnosti koje kontrolišu mitohondrije koje produžuju život eksponencijalno. Saznaćete tačno šta slobodni radikali i upale čine telu i kako da preokrenete štetu, i otkrićete drevne šamanske tehnike koje se koriste hiljadama godina i koje mogu da nadograde vaše telo i mozak.

Četvrta faza - Preporod

Faza 4 pomaže u procesu otpuštanja starih, nezdravih načina razmišljanja, tako da možete da iskusite pun spektar isceljenja uma i tela. Naučite kako da odbacite priče o svojoj prošlosti i prihvatite novu, oslobađajuću priču. Naučite kako da prevaziđete strah od gubitka i promena i otkrijete novu svrhu vašeg životnog putovanja.

Peta faza - Život stil koji garantuje dugovečnost

U fazi 5 iskombinujete sve što ste naučili iz prethodna četiri koraka. Ovo je mesto gde se magija dešava - pokrećete radikalni proces isceljenja u telu koji će ubrzati regeneraciju i popravku svakog organa i sistema u vašem telu novim, unapređenim genetskim informacijama i pravilnim funkcionisanjem tela i uma.

Naučite da promenite ishranu i šta da jedete kako biste ušli u ketozu i aktivirali regione u mozgu koji će vam omogućiti da doživite potpuno iskustvo. Takođe naučite da radite sa neuro-hranjivim sastojcima koji su dostupni u svakoj prodavnici zdrave hrane i da detoksifikujete telo i mozak i uključite gene koji stvaraju zdravlje i dugovečnost. Na kraju, naučite kako da obnovite dušu kako biste oporavili živahne i nevine delove sebe koji su izgubljeni tokom života.

Izvor: Stil