U životu ćete sresti osobu koja vam donosi osećaj smirenosti, dobrote, ljubavi i mira. On je vaša savršena dopuna, osoba sa kojom gledate u istom smeru, kreirate zajednički put i ne bojite se izazova dok ga držite za ruku.

Tada prestaje da bude važna boja očiju, visina ili fizički izgled, već sve postaje drugačije. Bitno je samo koje mesto zauzimate u životu ove osobe i ona u vašem životu.

Pitanje je - kako prepoznati da li su ozbiljen namere našeg partnera? Da li deli ista osećanja i nemare kao ja? Da li je zaista spreman da se potpuno prepusti zdravoj i ozbiljnoj ljubavi?

Većina žena često sebi postavlja ovo pitanje, naročito na početku odnosa. Razlog za to su uglavnom prethodna promašena iskustva, razočaranja i rane iz prošosti. Verovatno ste sreli osobu koja vam se prikrala u srce. U svojoj glavi već ste zamilsili romantična putovanja, porodičnu kuću i ljubav iz bajke sa čuvenim, "i živeli su srećno do kraja života". Ali, život i snovi često se mimoilaze i stvarnost vas "ošamari" kada to najmanje očekujete. Primećujete da osoba sa kojom ste vizualizovali svoju budućnost ne želi u istom pravcu da usmeri brod svog života.

Taj trenutak spoznaje i suočavanja sa surovom istinom zaista može biti bolan. Predstavlja jedan od najtraumatičnijih iskustava za naše srce i dušu. Ipak, psiholozi ističu da se ova situacija može predvideti i sprečiti kroz otkrivanje pravih lica uu početnoj faziveze.

Potrebno je da primetite jasne signale koji vam pokazuju da li vaš partner ima iste namere kao i vi.

Evo kojih 7 znakova pokazuju da je partner spreman za zrelu ljubav:

1. Otkriva vam lične stvari o sebi

Kada partner želi da produbite odnos, otvara se i zaista želi sa vama da podeli lične stvari iz svog života. Dopušta vam da zavirite u tajne njegovog srca i otkriva vam o sebi i stvari koje nije podslio ni sa najbližim prijateljima.

2. Sa vama pravi zajedničke planove

Često razgovara sa vama o budućnosti: kako će se sve ispasti, kako ćete biti zajedno. To radi jasno vam pokazujući da vaša veza ima budućnost. Tako pokazuje da vi niste samo jedna od mogućnosti, već njegov svesni izbor.

PageBreak

Da li je vaš partner spreman za ZRELU LJUBAV: ovi znakovi pokazuju da ON želi da vaša veza traje
Foto: Shutterstock da-li-je-vas-partner-spreman-za-zrelu-ljubav-ovi-znakovi-pokazuju-da-on-zeli-da-vasa-veza-traje

3. Uvek drži svoju reč

Ako je nešto obećao, sigurno će to i ispuniti. Trudi se, čak i ako je veoma zauzet ili umoran. On će jednostavno pokušati da ispuni vaša očekivanja.

4. Želi sa vama da provodi što više vremena

Stvarno želi da provodi vreme sa vama, što je češće moguće. Ništa ga neće zaustaviti: ni problem na poslu, ni poziv prijatelja, ni umor. Vi ste mu prioritet. Uostalom, on savršeno razume da se vaša veza neće moći razviti ako u nju ne uloži vreme i trud.

5. Uvek je iskren prema vama

Uvek ostaje iskren prema vama. Bez obzira na to šta se događa i koliko god bila gorka istina. Siguran je da vas nikada ne bi trebalo lagati, čak iako je istina problematična.

6. On čini sve što je u njegovoj moći da vas usreći

Kada ste srećni, on je dvostruko srećan. Stvarno se trudi da vidi vaš osmeh i iskru u očima. On pokušava da unese što više pozitivne energije u vaš život.

7. On otvoreno kaže koliko mu značite

Ne želi da bude dvosmislen. Otvoreno kaže da voli i želi da zajedno gradite ljubav. Uvek je jasan i konkretan. Želi da se pored njega osećate sigurno. Nema potrebe da mu postavljate pitanja o ljubavi, on vam jasno pokazuje da će sve biti u redu.

Izvor: Lovesensa