Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako hrana prenosi misli i osećanja

Sve o čemu razmišljamo i sve što radimo ima vrlo značajan uticaj na sve oko nas. Na ljude, biljke, zemlju...

  Izvor: Foto: Profimedia

Naše misli i dela imaju uticaj na sve oko nas. Kao rezultat našeg vaspitanja u školi i od strane roditelja i okoline, programirani smo da razmišljamo kako smo mi gospodari ovog sveta, i možemo raditi šta god da poželimo. Svaka reč koju izgovorimo stvara obrazac misli u eteričnoj i astralnoj dimenziji, i tako naše reči i misli utiču na hranu koju pripremamo. To znači da je i hrana energija.

Uzimajući to u obzir, nije fizička hrana ta koja ima moć da ujedini ljude, već namera koju ona prenosi. Čak i hrana za koju se smatra da je "u neznanju", poput mesa životinja ili hrane koja je zagađena mnoštvom veštačkih sastojaka, može imati neku moć stvaranja jedinstva među ljudima, makar privremeno, ako je prožeta namerom ljubavi. To je jasno vidljivo tokom praznika poput Božića i Uskrsa.

Međutim, takvi ujedinjujući učinci su kratkotrajni pa kao i svaka dobra namera brzo su preplavljeni osećanjima straha, boli, i tuge životinja, osećanjima koja su prisutna u mesu. Za dugoročni i najtransformativniji uticaj hrana bi trebalo da je potpuno oslobođena bilo kakvih negativnih osećanja, uključujući one koji dolaze od zaklanih životinja.

3 ajurverdske tajne zdrave ishrane...

Najčistija hrana je ona koja se priprema s ljubavlju, ona koja je oplemenjena molitvama. Autor i redatelj Dejvid Vilkok veruje da ulaganjem pozitivne energije hranu možemo učiniti zdravijom za sebe i druge. "Strukturu svoje hrane možete promeniti namerom... To je razlog zašto je tako važno blagosloviti svoju hranu jer je na taj način činimo još potentnijom, stavljajući svoju energiju u nju", smatra on.

Hrana je uglavnom voda, koja je najmoćniji provodnik energije misli. Sva hrana na taj način sadrži energetski otisak koji je proizašao iz načina uzgajanja, rukovanja, pakovanja, pripremanja, kuvanja i posluživanja. Svaka osoba koja dođe u dodir sa hranom u njenom putovanju do tanjira suštinski utiče na kvalitet energije hrane, i konačno - utiče na naše fizičko, mentalno, i duhovno zdravlje. Misao ili psihička energija svake osobe dodaje se paleti svesnih misli koje na kraju ulaze u naše telo.

Sva hrana koju jedemo je bila u kontaktu s mnogim ljudima i svi oni ostavljaju svoj energetski pečat na nju. Ona sadrži tu energiju. I tako kad jedemo nešto, ta energija ima učinak na nas. Tako da ne jedemo samo fizičku hranu već i suptilnu energiju. Većina ljudi na shvata važnost toga.

6 ajurvedskih saveta za bolje varenje i život sa više energije...

Klasični primer je sledeće: odemo u neki restoran i dobijemo hranu koja je vrlo ukusna jeziku, međutim nakon obeda emocionalno i energetski - osećamo se nečisto i nemirno. S druge strane, ako odete kući kod svoje majke i ona vam spremi jako lepo jelo - i dok jedete osećate ljubav u toj hrani. To su praktični i opipljivi primeri koje gotovo svi možemo primetiti.

Misli imaju uticaj na hranu. Ono što razmišljamo i energije koje imamo u sebi i oko sebe imaju uticaj na tu hranu i ona tu energiju zadržava te je na kraju mi unosimo u sebe.

Izvor: Atma.hr

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Lični razvoj