Narcisi se tako ponašaju da uglavnom odaju utisak da im je stalo samo do sebe. Oni mogu da manipulišu situacijama i ljudima u svoju korist, često deluju sebično.

"Možete pogledati pojedinačne mere narcizma, možete pogledati podatke o životnoj rasprostranjenosti narcisoidne ličnosti, možete pogledati kulturne trendove povezane sa narcizmom, i sve će pričati istu priču: narcizam je u porastu", kaže V. Kejt Kampbel, predsednik odeljenja za psihologiju na Univerzitetu Džordžije.

Svako se na životnom putu susreće sa egoistima. Ali šta možete očekivati od narcisa?

3 STVARI KOJE NIKAD NE TREBA DA OČEKUJETE OD NARCISA:

1. NIKADA NE OČEKUJTE EMPATIJU I SAOSEĆANJE OD NJEGA

Ako mu ne date nešto zauzvrat, onda ne očekujte simpatije od njega. Narcis uglavnom nema saosećanja. Uvek će vas pitati: "Šta ću dobiti zauzvrat?" Ako ga se to ne tiče, onda on neće pokazati interesovanje za vaše probleme. Počeće da vas izbegava kada ste u problemu, ali će istovremeno pokazati drugima da vam je pomogao. Egoistima nedostaje gen za empatiju i saosećanje. Većini narcisa nedostaje samosvest. Svoje destruktivno ponašanje prenose na druge.

2. NIKADA NE OČEKUJTE DA VAS SLUŠAJU

Narcisi nemaju mnogo razumevanja za probleme drugih ljudi. Slušaće vas samo kako bi mogli da iskoriste vaše slabosti ili povrede za dobit. Ovi ljudi nisu oni kod kojih idete da vas saslušaju. Oni će vas čuti, ali nikada neće obratiti pažnju. Oni će čuti samo ono što se isključivo na njih odnosi.

3. NIKAD NE OČEKUJTE NIŠTA BESPLATNO

Kada vam narcis učini uslugu, on/ona će brzo dobiti nazad ono što su potrošili. Pamti sve što radi za druge. Ako ne može da dobije nešto od vas, nemojte očekivati da će vam pružiti besplatnu uslugu. Neće ništa uraditi iz dobrih namera. Ne očekujte velikodušnost. Narcis će lagati i prevariti da bi dobio ono što im je potrebno. Ako je uradio nešto za vas, znajte da ćete morati da platite račune.

(Sensa)

BONUS VIDEO:

OVO SU TRI RAZLOGA ZBOG KOJIH PUCAJU BRAKOVI U SRBIJI: Mladi su narcisoidni, ne žele da se potčine ni partneru, NI DETETU Kurir TV