Narcisi su poznati po svom egu, imamaju izraženu preteranu sujetu, samozadovoljnom ponašanju i čvrstom stavu, pa deluju kao da im sve pripada. Imaju naduvan osećaj sopstvene važnosti i žude za divljenjem i pažnjom drugih. Međutim, pet tipova žena će ih posebno privući, jer im takve osobe imponuju. Predstavljamo 5 tipova žena koje privlače narcise:

1. Snažne žene

Narcise privlače snažne i moćne žene. Alfa žene rade drugačije, pre svega, umeju da se izbore i pobrinu za partnera. Uprkos mačo izgledu i pojavi, harizmatičnosti i napadnom stavu, narcisima je zapravo potrebna žena koja će da ih neguje. Pored toga, malo perfidniji razlog zbog kog narcise privlače snažne žene je taj što oni uživaju u tome da uništavaju jake žene. Saznanje da su povredili i "uništili" jaku ženu daje im osećaj moći.

2. Empatične žene

Možda ste čuli za to da narcise umeju da privuku empatične žene. Empata, koja je navikla da žrtvuje svoje potrebe zarad tuđih potreba, služi da podignu vibraciju narcisa, koji prirodno stavlja sopstvene potrebe ispred tuđih. Emaptična žena će osetiti potrebe narcisa i ispuniti ih bez pitanja. Čak neće očekivati ništa zauzvrat. Osobine empatične žene su pažljivost, saosećajnost i razumevanje muškaraca poput narcisa. Takva žena će "napumpati" njegov ego, a sebe učiniti malom.

3. Žene bez jakih uverenja

Žena koja nema svoje ja, istaknutu ličnost, strasti i jaka uverenja biće još jedna meta narcisa, jer će lako da je uvuče u svoj svet. Osoba koja ima krizu identiteta, nema razvijenu samosvest, rado prihvataju identitet druge osobe, naročito partnera. Pogodićete, narcise privlači ovakav tip ličnosti. Takvom osobom je lako manipulasti i koristiti je za sopstvene porive. Kroz istoriju su muškarci nažalost mnogo uticali na oblikovanje žena, ali u savremeno doba, kada su se izborile za sopstvena prava, one mogu da izleče ovu generacijsku traumui da postanu samostalne i dominantne.

4. Lojalne žene

Lojalnost je takođe osobina koja će privući narcisa koji žudi za beskrajnim strpljenjem, podrškom i neiscrpnim kapacitetom za opraštanje. Od takvih osoba, narcisi će stalno tražiti iznova i iznova da dokazuju i pokazuju svoju lojajnost, pa ako se nađete u njegovim kandžama, nemojte da se začudite ako vam budu tražili da birate između njih i drugih ljudi. Na vreme prepoznajte ove toksične ljude, jer za kratko vreme mogu da vas odvoje čak i od najmiljih ljudi. 

5. Harizmatične žene

Šarmanta i atraktivna osoba koja privlači sve oko sebe neće proći neopaženo kod narcisa, jer će to da poveća njihov ego više nego išta drugo. Naravno, većinu ljudi privlači lepota, to je zapisano u našem DNK. Međutim, dok druge ljude privlači i spoljašnja i unutrašnja lepota, narcise privlači isključivo spoljašnji izgled, pojavnost. Razlog tome je sujeta narcisa, ali na žalost, uzbuđenje i očaranost lepom ženom neće dugo trajati, jer će u nekom trenutku ovakav tip ličnosti pronaći mlađu, lepšu, zgodniju ženu koja će nastaviti da hrani nejgovu sujetu.

Stručnjaci za mentalno zdravlje mogu pomoći pojedincima koji se bore sa narcističkim tendencijama ili koji su u odnosima sa narcisoidnim osobama. Oni vam mogu objasniti kako da se izborite sa strahovima i negativnim mislima, koje mogu biti prisutne ukoliko ste naišli na narcisa.Terapija može pomoći da razvijte zdravije mehanizme suočavanja sa narcizmom i da poboljšate svoje komunikacijske veštine. Takođe, stučnjaci mogu pomoći pojedincima da identifikuju i reše sve emocionalne probleme koji mogu da doprinesu njihovom narcističkom ponašanju. 

Možda će vas zanimati i: KAKO POSTAVITI NARCISA NA SVOJE MESTO: Šta da uradite kada krene da vas zavodi, a šta kada krene da vas optužuje

BONUS VIDEO:

SUMNJATE DA STE ŽRTVE NARCISA? Psiholog otkriva SIGURAN NAČIN da se uverite! Odaje ih jedna PODMUKLA TAKTIKA ZLOSTAVLJANJA kurir televizija

 Izvor: Sensa/Lena Sudar