Stres, depresija i anksioznost kreiraju u mozgu začarani krug strepnji, strahova i briga.Zamislite atraktivnu, sposobnu osobu koja ne može da kontroliše negativne misli koje je opsedaju. Bilo kakav pokušaj zaustavljanja vodi ka njihovom još intezivnijem kreiranju. Vidi isključivo sopstvene mane i nema snage da se tom osećaju odupre. Da li vam ovo zvuči poznato?

Ovo su 4 ključna načina kako da zaustavite vaše strahove:


1. Prepoznajte simptome

Vaš um nikada nije miran, konstatntno je opterećen raznim mislima koje prate obične dnevne aktivnosti. Tako da vam usred radnog zadatka vrlo lako može odvući pažnju zvuk automobila sa ulice. Pažnja je narušena i ne možete da se fokusirate.

2. Znajte da simptomi ne moraju biti isti za svakoga

Svi se ponekad nađemo u lavirintu naših misli, ali treba razlikovati trenutni stres od anksioznosti i privremenu tugu od depresije. Kada uočimo simptome, način na koji možemo sebi pomoći jeste da se fokusiramo na sadašnji momenat.

3. Obratite pažnju na vaš um

Počnite da vežbate koncentraciju na taj način što nećete dozvoliti da vas nešto iz spoljašnjosti ometa dok obavljate zadatak. Svaki put nagradite sebe kada napravite pomak.

4.Obratite pažnju na govor tela

Naše telo je kao hard disk, memoriše osećaje uživanja i radosti. Lepe uspomene tela možemo oživeti kroz čula: ukusa, mirisa i dodira. Muzika i pevanje pospešuju pozitivnu energiju i na neki način su vid terapije.Budite nežni prema sebi. Ljubaznost i strpljenje predstavljaju glavne segmente kvalitetnog života.

 Izvor: Sensa

BONUS VIDEO: