Ne treba da vodimo samo računa o onome što pričamo već i kako se ponašamo. Govor tela kreira prvi utisak, zato je izuzetno bitan. Ovo su 5 trikova koji će vam pomoći da budete privlačniji i šarmantniji drugima.

1) Spustite gard

Počnimo sa nekim osnovama.Većina nas nije ni svesna na koji način se ponaša. Ali naš stav je suptilan odraz našeg samopouzdanja i nivoa komfora u bilo kojoj situaciji.Kada ste napeti to se može videti kroz govor tela. Izbegavajte da prekrstite ruke ili noge, jer to može izgledati kao odbrambeni stav.

Umesto toga, sedite opušteno i ustanite uspravno sa podignutom glavom i ramenima nežno pomerenim unazad. Ako vam je odlazak na određenu aktivnost stresan, poput intervjua za posao, pokušajte da prethodno protresete telo da biste ublažili nastalu napetost i uradite neke umirujuće vežbe disanja.

Ne samo da vas oslobađa od stresa, već je i dobar način da postanete pažljiviji. Obavezno se približite osobi sa kojom razgovarate, jer okretanje se može se tumačiti kao određena vrsta odbojnosti.Ali malo naginjanje ka drugoj osobi može učiniti da izgledate prijateljski.

2) Gledajte ih pravo u oči

Da li ste ikada primetili da kontakt očima ponekad može biti mučan? Na primer, kada se osećate neprijatno ili niste sigurni u sebe, izbegavate da osobu gledate u oči. To je neki način zaštite i odbrane koju većina nesigurnih ljudi primenjuje. Kontakt očima je moćan, zbog toga je i efikasan. 

Poboljšava empatiju, poverenje i komunikaciju, dok nedostatak kontakta očima može dovesti do nelagodnosti, nepoverenja i nepovezanosti. Kontakt očima je važan u komunikaciji za prenošenje emocija i izgradnju odnosa.

Ne samo da pokazuje samopouzdanje, već i izražava iskrenost (pokazujući da nemate šta da krijete).Održavanje dobrog kontakta očima kada neko drugi govori daje do znanja da smo angažovani u onome što imaju da kažu.U međuvremenu, kada upoznate nekog novog, kratkim efektnim kontaktom i osmehom, pridobićete naklonost.

3) Budite dobar detektvi

Ako osobe izgledaju pomalo uplašeno ili zatvoreno, obavezno poštujte njihove granice i držite se na distanci.Ako su prilično prigušeni, uskladite taj nivo energije. Ako im je prijatno da budu aktivniji, možete da reagujete na to.Ovo je oblik emocionalne inteligencije i zaista je ključan za izgradnju kvalitetnih odnosa.

Ono što drugima izgleda kao intuitivno čitanje često je samo pažnja na detalje i osetljivost kada su u pitanju znakovi koje odaju ljude.Zato obavezno obratite pažnju na držanje, gestove i izraze lica da biste ih bolje razumeli.

4) Klimnite glavom u znak slaganja

Ovo spada u kategoriju takozvanih afirmativnih neverbalnih znakova.Oni su zaista važni u davanju do znanja ljudima da smo zainteresovani i da slušamo.Svi volimo ohrabrenje kada govorimo.Nežno klimanje glavom, praćeno odgovarajućim izrazima lica čine veliku razliku. Ako samo stojite sa praznim pogledom na licu, druga osoba će steći utisak da vam je prilično dosadna.

5) Budite pažljivi

Slušajte svojim telom, a ne samo ušima.

  • Ne vrpoljite se
  • Ne gledajte negde drugde kada vam neko nešto priča
  • Ne proveravajte telefon

Ako želite da budete dopadljiviji, sve se svodi na to koliko pažnje fokusirate na osobu sa kojom razgovarate. Poboljšanje u aktivnom slušanju takođe vam može pomoći da to postignete, piše sajt Hack Spirit.

Saznajte koje 3 stvari pokazuju da ste sa prikrivenim narcisom.

BONUS VIDEO:

Najvažnije pitanje kod psotavljanja ciljeva TikTok/kraljicasadržaja

Sensa/A.S.