Mnoge rasprave o privlačnosti zapravo izostavljaju neke od najvažnijih stvari koje treba da znamo - stvari koje mogu da naprave razliku između uspeha i neuspeha pri pokušaju stvaranja boljeg života.

Evo pet glavnih stvari koje vam verovatno nisu rekli o zakonu privlačenja uz  objašnjenje zašto su toliko važni.

1. Zakon privlačenja radi sve vreme.

Jedna od najpopularnijih zabluda je da se zakon privlačenja "aktivira" nakon što naučite potrebne veštine. Naprotiv, zakon privlačenja radi stalno - to je pozadinska sila koja reaguje na naše misli i osećanja.

Kako deluje zakon privlačenja...

Privlačimo ono na šta se fokusiramo, bilo da su naši umovi ispunjeni nadom ili negativnošću (i to ne samo u svesnom umu). Dakle, ako želite da radite na zakonu privlačenja na produktivan način, morate da razmišljate pozitivno, čak i kada ne pokušavate aktivno da privučete nešto.

2. Ponekad slučajno možete da privučete pogrešne stvari.

Sada kada znamo da zakon privlačenja uvek radi, moramo da shvatimo činjenicu koja se često ne govori - moguće je privući pogrešne stvari, sasvim slučajno. Održavanjem opšte negativne perspektive ili zabrinutosti da nećete dobiti ono što želite, možete privući stvari koje ne želite.

Dakle, ako projektujete nameru kako dobijate sjajan novi posao ili upoznajete romantičnog partnera, ali neka slika neuspeha uđe u vaš um i pritom slušate vaš kritički unutrašnji glas koji kaže: "Nikada nećeš to dobiti!", možete privući upravo suprotno od onoga šta želite!

To je razlog zbog kojeg veliki deo učenja o korišćenju zakona privlačenja uključuje novu procenu poruke koju ste primili o tome ko ste i šta ste sposobni da radite.

3. Treba da pustimo ono što želimo.

Iako to možda ne zvuči intuitivno, činjenica je da je potrebno otpustiti ono što želite, ako želite to da dobijete. Možda ćete biti u iskušenju da se grčevito držite vaše želje, ali morate je prepustiti svemiru, tako da slobodno putuje i raste.

Možete otpustiti ono što želite ugodnim opuštanjem nakon što se usredsredite na svoj cilj, u spoznaji da svemir sada preuzima i usmerava vas prema uspehu. Razmišljajte o tome kao o loptici - neće stići na svoje odredište ako je ne bacite.

4. Tačka namere.

Kada znate da postoji tačka namere i razumete kako da radite sa njom, imate ključ za maksimiziranje korišćenja zakona privlačenja.

Kako zakon privlačenja deluje na društvenim mrežama: 7 saveta za što manje negativnosti i agresije na Fejsbuku i Tviteru...

Tačka namere je prostor između vašeg srca i uma i treba da bude uravnotežen ako želite da pošaljete koherentne signale o tome šta želite da privučete.

Jednom kada naučite kako da pronađete svoju tačku namere, možete da naučite puno iz njenog položaja i možete da napravite rebalans ovog važnog dela sebe.

5. Potrebno je vreme da biste dobili ono što želite.

Zakon privlačnosti često reklamiraju kao svojevrsno čarobno rešenje za sve vaše probleme. Učenje zakona privlačenja stvarno može da označi početak mnogo boljeg života, ali važno je biti svestan da je potrebno neko vreme kako biste dobili ono što želite.

Za delotvorno korišćenje zakona privlačnosti morate bar svladati neke osnovne veštine (afirmacije i kreativnu vizualizaciju), a takođe treba se obavezati na vrstu duboke samorefleksije koja omogućuje izbacivanje negativnih uverenja koja vas sputavaju.

Svaki dan, primetićete da ste napravili male, ali značajne korake ka sreći i ispunjenju - zato nemojte odustati! Samo budite strpljivi.

Izvor: Atma