Žad je jedan od omiljenijih materijala u rezbarijama koje se koriste u raznim feng šui aplikacijama, a takođe je omiljen kao kamen za izradu nakita – perli, narukvica i prstenja. Posebno je popularan u drevnim i modernim azijskim umetnostima i zanatima, ali je takođe popularan kod zanatlija iz celog sveta.

Termin žad se odnosi se na dva različita minerala - nephrite i jadeite - i većina svetskog komercijalnog snabdevanja žadom potiče iz Kine, Rusije i SAD-a, iako se ovaj mineral nalazi širom sveta. Iako prekrasna prozirna boja i lakoća kojom se žad može oblikovati i rezbariti, zasigurno doprinosi njegovoj popularnosti, žad rezonira na dubljem duhovnoj nivou u mnogim svetskim tradicijama. To je, na primer, jedan od najvažnijih minerala u praksi feng šuija.

8 zanimljivih ideja za farbanje jaja za Uskrs: deca će najviše biti oduševljena ovim šarama (FOTO)

Za sledbenike alternativnih isceliteljskih praksi, žad nosi slatku, laganu i hranljivu energiju koja može da deluje veoma lekovito. Ima umirujuću čistoću, i pročišćava vaše energetsko polje. Jedno očigledno značenje žad kamena je čistoća ili pročišćavanje. I zato se žad smatra kamenom koji štiti i podržava energiju srca koje voli, žad takođe simbolizuje blagost i ishranu.

Za neke korisnike žada, kamen može imati osećaj drevnog mudraca da u njegovom prisustvu imate osećaj uzdizanja i nege. Za razliku od nekih drugih minerala, žad ne stvara jak nalet energije. To njegovu energiju čini veoma različitom od drugog popularnog feng šui kamenja, kao što su pirit ili hematit. Poruka žada je "Voli i prihvati sebe", a njegovi snažni isceliteljski efekti ogledaju se u tome da vam pomaže da se uskladite sa uravnoteženom, harmoničnom energijom. Dakle, još jedno značenje žada je harmonija i ravnoteža.

Feng šui za stalan priliv novca i moćnu energiju: evo gde u kući treba da držite figuru konja

U feng šuiju, žad se vekovima koristi zbog svojih sposobnosti da stvori spokojan osećaj harmonije i ravnoteže. Žad se koristi i za zaštitu i za sreću. Možete naći beskrajnu sreću feng šui čari žada, koji se koriste za različite svrhe - od stvaranja bogatstva pa do privlačenja više prijatelja. Nakit od žada je takođe popularna feng šui primena za energiju tela, koja nije ništa manje važna od vašeg feng šuija u kući Naravno, još jedan razlog zašto se žad intenzivno koristi u feng šuiju je da je žad široko dostupan u Kini, rodnom mestu feng šuija.

Žad dolazi u mnogim bojama - od zeleno-plave do bele, a kamen žada možete odabrati ispravno, tako što ćete bolje razumeti energiju određenih boja. Pošto žad pripada feng šui elementu, najbolje ga je postaviti kao feng šui lek u područjima koja su ili upravljana ili hranjena elementom zemlje. Sva bagua područja osim severne i južne mogu imati koristi od umirujuće energije žada.

Izvor: Mojeneterijer