Ako želite u domu da oslobodite tok za pozitivnučienergiju, važno je da se rukovodite fengšui principima koji su zapisani u Baguamapi, piše Lovesensa.

Bagua (Ba-gua) je jedno od glavnih feng šui sredstava koje se koristi kako bi se analizirala feng šui energija bilo kojeg prostora.

Svako polje u ovoj mapi odnosi se na neki aspekt vašeg života, a feng šui stručnjaci u njoj su zapisali značajne smernice za unapređenje karijere i finansija.

To ne znači da morate izbaciti sav nameštaj iz kuće i potpuno promeniti izgled doma, već malim transformacijama i dodacima učinite da vaš dom postane centar obilja i propseriteta.

Polje u Bagua mapi za privlačenje obilja (bogatstva, novca) - Bogate i pozitivne misli privlače bogat i pozitivan život.

1. Neka u vašem domu dominiraju sledeće boje - ljubičasta, crvena, zlatna i plava

2. Stvari koje u domu privlače obilje: umetnička dela, vaze, statue, bambus, posude sa voćem, hvatač vetra, ogledalo sa zlatnim okvirom, slike na kojima su prikazane vaše želje za budućnost npr. nova kuća, novi auto, destinacija na koju želite da otputujete...), predmeti pravouglog oblika.

3. Voda u domu privlači prosperitet - akvarijum, fontana ili ukrasni vodopad.

Polje u Bagua mapi za privlačenje uspeha, bogate karijere i reputacije - Da li ti se dopada energija kojom zračiš?

1. U domu treba da dominiraju boje moći - crvena i narandžasta

2. Istaknite sledeće stvari: nagrade, diplome, trofeje, sveće, slike na kojima je istaknuto Sunce, stvari u obliku piramide. Veruje se da je kamin u dnevnoj sobi simbol prosperiteta.

3. Ako želite dobru reputaciju, slavu i veliku karijeru, u domu treba da dominiraju predmeti od drveta.

Izvor: Lovesensa