Fengšui energije menjaju se iz godine u godinu, a evo koje trikove i smernice za uređenje doma treba da pratite tokom 2020. godine, piše Lovesensa.

Nedavno je počela Kinska Nova godina, a prema kineskoj tradiciji vladar ove godine je MetalniPacov.

Svaka Kineska Nova godina donosi nova fengšui pravila koja pomažu da pročistimo dom ili kancelariju od loše energije i otvorimo protok pozitivnih energetskih vibracija.

Evo šta treba da uradite kako bi u vašem domu zavladala sreća i bogatstvo u 2020. godini:

1. Ritual sa bambusima

U središnji deo doma stavite u redu 4 bambusa. Veruje se da ova biljka privlači dobru energiju, napredak u karijeri, uspešno učenje i ljubav.

2. Srećna boje u 2020.

Prema feng šui stručnjacima u vašem domu tokom 2020. godine treba da dominiraju sledeće boje: bela, žuta, plava, zelena i siva.

3. Feng šui figurice za sreću i obilje

U feng šui tradiciji postoji više vrsta figura, simbola i talismana za koje se smatra da mogu pročistiti energiju i privući dobre stvari u vaš dom. U ovoj godini stručnjaci preporučuju da u domu imate sledeće četiri figure:

  • zlatna figura nasmejanog Bude - pomaže u ostvarenju namera
  • figura fu psa - donosi moć, čuva bogatstvo i poboljšava socijalni status
  • nakit ili dekoracija koja sadrži kamen Opsidijan - dobro zdravlje, obilje i sreća
  • Pi Xiu/Pi Yao figura - dobra sudbina i privlačenje prosperiteta i blagostanja

PageBreak

7 FENG ŠUI trikova za srećnu i bogatu 2020. godinu: evo šta treba da uradite za blagostanje u godini Metalnog Pacova
Foto: Shutterstock 7-feng-sui-trikova-za-srecnu-i-bogatu-2020-godinu-evo-sta-treba-da-uradite-za-blagostanje-u-godini-metalnog-pacova2

4. Prolećno čišćenje doma

U kineskoj tradiciji veruje se da generalno čišćenje kuće u prvim danima proleća donosi sreću i dobru energiju do kraja godine.

5. Mandarine i pomorandže

U prvim danima Kineske Nove godine držite u kući posude pune mandarina i pomorandži i sa njima poslužite svakog gosta. Veruje se da je ovo voće simbol prosperiteta, dobre sudbine i dugovečnosti.

6. Crvene koverte

Crvena je boja sreće i obilja, zato se u kineskoj tradiciji smtra da novac treba čuvati ili poklanjati u crvenim kovertama. Na taj način privlačimo umnoženje novca i obilja u svoj dom i porodicu.

7. Budite pozitivni

Iako poštujete sva feng šui pravila, u vašem domu neće zavladati pozitivna energije, sve dok je vi blokirate. Trudite se da posmatrate život sa svetlije strane, radujte se svim sitnicama i svakom novom danu. Ovakvom promenom stava počećete pozitivno da utičete i na svoje ukućane.

Izvor: Lovesensa