Predmeti koji služe za prizivanje pozitivnihvibracija ne moraju biti kineskog, niti azijskog dizajna. Zapravo, najbolja energija prema Feng Šuiju kreira se ukrasnim predmetima koji vama prijaju i koji su u skladu sa stilom koji preferirate. Pokazaćemo vam danas kako da koristite popularne ukrasne predmete za stvaranje dobrog Feng Šuija.

SVEŽE CVEĆE

Sveže cveće je jako dobar Feng Šui. Ono unosi radost i prirodu (qi) u vaš dom. Miris cveća ima pokretačku moć za sve što je zapelo u vašem životu. Cveće vedrih boja deluje pozitivno na sva stagnirajuća područja vašeg života. Nastojte da budete ljubazni prema cveću. Menjajte vodu u kojoj je i postavite ga na lepom mestu. Osušeno cveće nije dobar Feng Šui.

CVEĆE U SAKSIJAMA

Pored sveže cveća, cveće u saksijama takođe privlači pozitivan Feng Šui. Zelene biljke prizivaju ukućanima dobro zdravlje i dobru životnu energiju. Naročito su pogodne biljke sa mekim i zaobljenim listovima. Biljke sa šiljatim listovima i one sa trnjem na sebi nisu poželjne. Svakako, o biljkama je potrebno voditi računa, kako bi vam uzvratile pozitivnim vibracijama.

OTIRAČ

Prvo što svako ko dolazi na vaš prag primeti, jeste otičar ispred vrata. Verovatno niste ni znali da on može u velikoj meri da promeni sliku o vama i usmeri pozitivnu energiju ka vašem domu. Otirač treba da sadrži lepu poruku, kao i da je proporcionalan u odnosu na vrata. Uopšteno gledano, crna i crvana boja u ovom slučaju su dobre za privlačenje pozitivnog Feng Šuija. Takođe, treba da vodite i računa o tome da vaš otirač bude što čistiji.

TEPISI

Tepisi i podne prostirke u globalu, sa zemljanim elementom, mogu podržati i stabilizovati energiju u prostoru. Dodatne nijanse i uzorci mogu prizvati različite vrste Feng Šui energije u vaš dom. Bele, sive i kružne šare, unose sreću i radost u prostor, talasati uzorci i crna boja predstavljaju vodeni element koji vam obezbeđuje nesmetan protok stvari, dok se za prirodan sklad preporučuju zeleni i plavi tonovi.

DIFUZERI

Aromaterapija je neverovatno efikasna metoda za prizivanje pozitivne energije u prostoru. Odaberite kvalitetan difuzer i miris koji prija vašim čulima. Feng Šui ima svoja omiljena esencijalna ulja, a to su slatka narandža i lavanda.

SVEĆE

Sveće u prostoru stvaraju prijatan ambijent i razbijaju tamu, donose inspirativne elemente vatre i smatra se da predstavljaju simbol mudrosti. Po mogućstvu koristite organske sveće, višeg kvaliteta.

Ž.J.

Izvor: Moj enterijer