Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FENG ŠUI - Kako da otvorite vrata svog doma za OBILJE: Evo koje boje i male promene privlače NOVAC u kuću

Feng šui za popravljanje finansijske situacije - Evo kako da u dom privučete energiju OBILJA!

 Izvor: Foto: Shutterstock

Budite velikodušni, jer to donosi lepe događaje u život. Velikodušnost se uvek višestruko isplati. Ali nemojte davati samo da biste dobili. Naučite davati s ljubavlju bez očekivanja kako ćete dobiti nešto zauzvrat. Dajte novac u dobrotvorne svrhe, darujte sitne poklone porodici i prijateljima, darujte vreme i energiju. Svake večeri setite se svih dobrih stvari koje su vam se dogodile tokom dana i izrazite svoju zahvalnost za ono što ste primili.

Pročitajte još:

U svakoj kući postoje ove FENG ŠUI greške: evo kako da ih brzo popravite i privučete dobru energiju

FENG ŠUI - KAKO U DOM PRIVUĆI BOLJU ZAŠTITU I SREĆU: Evo šta treba staviti ispred ulaznih vrata

Pet kratkih feng shui lekcija

Svaka informacija o sticanju novca je dobrodošla. Saveti drevnog Feng šui stručnjaka su jednostavni i logični, kao na primer:

Očistite nered u uglovima blagostanja, odnosno na posebnim mestima koja preporuča Feng šui kako biste odblokirali ustajalu energiju i zastoj u prilivu novca.

Popravite neispravne i trošne stvari, koristite više zelenu i ljubičastu boju, stavite sliku vodopada, držite novac uredno u lepom novčaniku i poštujete ga, živite velikodušno, ojačajte ključna mesta u kući i kancelariji simbolima blagostanja.

Metode Feng šuija pitanje prosperiteta povezuju sa levim poslednjim uglom bilo kojeg prostora. Stanite na ulazna vrata tako da ste okrenuti prema unutra: vaš ugao blagostanja nalazi se u zadnjem delu kuće na levoj strani. Svaka prostorija takođe ima svoj ugao blagostanja: s vrata prostorije gledamo prema unutra, a ugaoblagostanja nalazi se u zadnjem delu sobe na levoj strani. Gde su uglovi blagostanja u vašem uredu, dnevnoj sobi, kuhinji i spavaćoj sobi?

Sada kada ste odredili ta mesta “novca”, evo nekoliko brzih i jednostavnih načina kako možete na njih primeniti Feng shui i poboljšati svoju finansijskusituaciju:

 1. − Očistite sav nered na tim važnim mestima. Svaki nered je znak ustajale, nepokretne energije, a nered u vašem uglu blagostanja može značiti zastoj u prilivu novca. Rešiti se nereda jedan je od najmoćnijih načina da podignete energiju vaših mesta snage.
 2. − Popravite stvari koje su pocepane ili neispravne. Sve što ne radi kako bi trebalo, znak je da je nešto pogrešno u području života koje odgovara tom delu vašeg prostora. Pregledajte svaki od tih kutova ne nalazi li se tamo nešto što treba popraviti. Vreme je da preduzmete nešto oko tih klimavih kvaka na vratima, neispravnih prekidača, zaglavljene ladice sa spisima ili sata koji ne pokazuje tačno vreme, da spomenemo samo neke od mogućih primera. Takve predmete maknite iz vaših uglova blagostanja ili ih popravite tako da budu posve ispravni.
 3. − Uglove blagostanja pojačajte simbolima napretka, poput posude sa novčićima (svaki dan ubacite sitniš koji vam je ostao), ili bilo čega što vam predstavlja uspeh i napredak. Postoje mnogi kineski simboli blagostanja, ali ne trebate baš njih koristiti, osim ako to ne želite. Fotografija npr vaše kuće iz snova ili modela automobila koji želite delotvorniji su simboli novca jer imaju lično značenje za vas.
 4. − Područja novca naglasite zelenom i ljubičastom bojom. Zelena simbolizuje vitalnost i rast, a ljubičasta je boja blagostanja. Postavite posudu sa zelenim i ljubičastim grožđem u područje novca u kuhinji kao simbol obilja koje ispunjava vaš dom. To grožđe možete i jesti, samo s vremena na vrijeme dodajte novo kako bi voće bilo sveže, a posuda uvek puna više od pola.
 5. − Obratite dodatnu pažnju na to kako svakoga dana baratate novcem. Jesu li vam novčanice uredno složene u novčaniku ili su samo smotane i nagurane u džep? Pospremite nered u svom novčaniku i torbi i počnite se odnositi prema novcu kao prema vrednom predmetu.
 6. − Ako vi zanemarujete svoj novac i on će zanemarivati vas, stoga se pobrinite da redovno proveravajte stanje svog računa, a svoje novčane obaveze podmirujte na vreme. Kreditne kartice držite u lepom novčaniku, i držite ga u uglu blagostanja na svome radnom stolu – to je zadnji levi deo – ili u uglu blagostanja svoje kancelarije.
 7. − Živite velikodušno. Novac je oblik energije i treba teći kroz vaš život, a ne samo uticati u njega. Skupljanje i škrtarenje deluje protiv dotoka, dok velikodušno davanje, naravno u okviru vaših mogućnosti, stvara mesta za još veće obilje. Ako nemate dovoljno novca koji biste mogli dati, darujte dio svog vremena, energije, saosećanja i zahvalnosti.
 8. − Svake večeri setite se svih dobrih stvari koje su vam se dogodile tokom dana i izrazite svoju zahvalnost za ono što ste primili. Računaju se i sasvim male stvari, tako da je posve u redu ako se na vašem soisku nalazi vrlo malo spektakularnih događaja. Nije važno što se dogodilo, važno je steći naviku usredsređivanja na pozitivno. Svakoga dana. Što više budete primećivali, cinili i izražavali zahvalnost za blagoslove koje ste primili, bez obzira na to koliko maleni bili, više dobrih stvari će vam dolaziti, uključujući i novac.
 9. Zapamtite, polje novca se nalazi u oblasti na jugoistoku vašeg životnog prostora kao celine i kao delova. Ovaj pravac donosi rast, napredak i bogatstvo.
 10. Ukoliko nedostaje, ravnotežu ćete povratiti tako što ćete zid obojiti u jasno zelenu boju ili postaviti veliku biljku. Možete i da okačite ogledalo tako da se biljka ogleda u njemu i stvara efekt vrta.
 11. Setite se da se biljke ne stavljaju u spavaću sobu.
 12. Da biste privukli stalni priliv novca u kuću, poželjno je da u jugoistočni sektor stavite vodene simbole, koji sugerišu prisustvo vodene energije. U dnevnoj sobi možete koristiti slike i fotografije na kojima su prikazani vodeni pejzaži. Takođe, možete osmisliti dekoraciju ovog polja uz pomoć tamno plave i crne boje.

Smatra se da vodopadi privlače bogatstvo. Ali, poslužiće i posuda od keramike ili porculana u kojoj se nalazi samo voda. Mini fontane su, takođe, povoljno rešenje.

NIKADA NEMOJTE stavljati vodu u spavaću sobu. Možete izgubiti novac, možete imati probleme u ljubavnim odnosima.

Povezane vesti

NIKADA NEMOJTE postavljati vodene aranžmane s desne strane vrata (desna strana kad gledate spolja).

NIKADA NEMOJTE postavljati simbole vodene energije ispod stepenica. Loše se odražava na finansijske prilike dece u porodici.

Izvor: Aura

Ovo ne smete propustiti

Tagovi

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Lični razvoj