Dekorišite spavaću sobu po fengšui pravilima zbog energije ljubavi

Stavite dve lepe crvene ili roze sveće na noćnom stočiću pored vašeg kreveta.

Najvažnije je da pripazite da ne palite mnogo sveća istovremeno, da ne izgori "ugled" ili izazove afere u braku, a može i da prouzrokuje požar.

Pročitajte još:

U svakoj kući postoje ove FENG ŠUI greške: evo kako da ih brzo popravite i privučete dobru energiju

FENG ŠUI ZA SKLADAN ODNOS U KUĆI I PORODICI: Stavite ovo u centar vašeg doma i sprečite svađe, bolesti i lošu energiju

Feng šui saveti: kako prepoznati i lečiti otrovne strelice u domu

Osvežite prostor mirisima za Novu godinu

Cimet je umirujući novogodišnji miris. Prema šeng šuiju principima, miris cimeta se takođe smatra muškim afrodizijakom i čini da muškarac želi da potroši novac! Mirisi bora, čempresa ili eukaliptusa očistiće atmosferu od negativne energije. Pupoljci božićnog cveća stvaraju mir i harmoniju. Pomorandže u kuhinji ili trpezariji podstiču izobilje, novac i radost.

Novogodišnji ukrasi za dom

Koristite venčiće i svetiljke za dekorisanje doma. Dekorišite sve krajeve u domu koji su podvijeni na dole, jer ovi krajevi podsvesno simbolizuju tugu, kažu feng šui stručnjaci. Dekor stavite u visini očiju da "podignete" vibracije prostorije i raspoloženje svih koji se nalaze u domu.

Zelena boja da očisti negativnu energiju

U feng šuiju, zelena je boja isceljenja. Ona ublažava stres i stvara mirno okruženje. Hladne i mirne zelene nijanse izjednačavaju "vatru" ili toplotnu energiju iz viška crvene, kažu poznavaoci drevne kineske prakse. Ukrasite dom borovim ili drugim zimzelenim granama i razmislite o tome da nekoliko grana visi iznad ulaza kao odbrana od negativne energije. Takođe, na ovaj način pozivate bogatstvo i sreću u vaš dom.

Izvor: Moj enterijer/Feng šui Srbija