Kadifica, nežni somotski cvet koji krasi mnoga dvorišta i terase tokom jeseni, pa sve do zime. Upadljivo narandžasto cveće donosi sunce u jesenje vrtove, a osim svoje lepote, malo ko zna da kadifice imaju i simbolično značenje i privlače posebnu energiju u dom.

Veruje se da kadifica zrači energijom strasti zbog svojih toplih žutih boja, pa da će parovi koji u kući imaju ovu biljku sačuvati strast, ljubav i bliskost. Takođe, treba da je posade svi oni koji se bave nekim kreativnim poslom, jer se smatra da simbolizuje kreativnost i inspiriše.

Zlatna boja kadifice simbolizuje bogatstvo, pa mnogi veruju da cvet može biti magnet za obilje i prosperitet. Zasadite na jendom mestu više kadifica kako bi se što više "zlatilo" - simbolično će se pozlatiti i vaše polje finansija.

Iako zrači lepom energijom, kadifice imaju i negativno značenje, pa se veruje da je ne treba poklanjati drugima jer kao dar mogu predstavljati ljubomoru i očaj. U Meksiku je ovaj cvet povezan i sa tugom i bolom, jer se tradicionalno koristi tokom Dana mrtvih kada porodice odaju počast preminulim precima.

Izvor: Sensa