Svih 12 znakova zodijaka imaju jedinstvene osobine. Kućne biljke takođe. Bez obzira da li verujete u astrologiju ili ne, odabir biljke na osnovu vašeg horoskopskog znaka može vam pomoći da pronađete savršenog zelenog saputnika sa kojim ćete deliti svoj dom ili kancelariju. Ako ste zainteresovani za ideju koja stoji iza toga, prava biljka bi mogla da uravnoteži pozitivne i negativne strane vaše ličnosti i stvori zdraviji, spokojniji životni prostor.

Ovan

Takmičarski nastrojeni, hrabri, odlučni i neustrašivi, nije iznenađenje da je Ovan prvi znak zodijaka. Samo ih usmerite u pravom smeru i oni će to preuzeti. Otporna biljka aloe vere deli neke od istih karakteristika. Dopunjuje snažnu prirodu Ovna, ali i dodaje umirujuću, zdravu energiju njihovom životnom prostoru.

Bik

Zemljani znakovi poput Bika cene važnost da se s obe noge stoji na zemlji i strpljenja. Oni su lojalni, ali nisu imuni na flert. Privlačna afrička ljubičica, dostupna u ogromnom nizu boja i vrsta privlači umetničku i živahnu stranu Bika.

Blizanci

Rođeni u ovom znaku ulaze u nova okruženja sa strašću i intelektualnom radoznalošću. Dvostrukost Blizanaca ih vodi dalje od svakodnevnih rutina i ponavljanja. Calathea roseopicta, sa svojim dvobojnim zelenim uzorkom na vrhu i ružičasto-ljubičastim donjim stranama i stabljikama, pokazuje sopstveni pogled na dualnost. Ove tropske biljke ponekad daju sitne bele i ljubičaste cvetove tokom leta.

Rak

Veoma su intuitivni i vole brigu o sebi, cene komfor i udobnost. Bambusova palma savršeno odgovara potrebi Raka da bude okružen domaćom atmosferom. Ova elegantna sobna biljka ne samo da čisti zagađivače iz vazduha, već i njeni dugi, tanki listovi daju boju i toplinu životnom prostoru.

Lav

Strastveni, kraljevski, a opet razigrani, Lavovi sebe uvek vide kao poznate ličnosti u svakoj gomili. Oni su odlučni i ambiciozni i ne prihvataju neuspeh. Sunce vlada ovim znakom, tako da sve u vezi sa njima obuhvata život i vitalnost. Kao i Lav, kroton jarke boje zahteva pažnju. Smeo je, raskošan i uspeva pod jakom sunčevom svetlošću.

Devica

Ovaj zemljani znak je poznat po tome što je intenzivno svestan svakog detalja svog okruženja. Device su veoma pouzdane, inteligentne i imaju potrebu da poprave sve što je pokvareno ili nije sinhronizovano. Pošto su zaljubljene u detalje, kućne biljke sa puno grana koje zahtevaju zamršenu negu i pažnju, poput bonsaija, savršeno odgovaraju njihovoj ličnosti.