Lunarna, odnosno Kineska Nova godina počinje 1. februara - počinje godina Vodenog Tigra. Ona ne predstavlja samo novu godinu, već i novi početak, trenutak kada se opraštamo od svega lošeg iz prethodne godine i otvaramo srce za nešto novo i dobro. Kako biste privukli dobru sreću u 2022. godini, u kineskoj tradiciji se veruje da se mora uspostaviti dobar feng šui. Godina Tigra nagoveštava da će biti prosperitetna, puna ambicija i šansi za ostavrenje ciljeva, a evo šta treba da uradite u kući:

1. Očistite nered u kući, posebno prašinu, jer njeno uklanjanje simbolizuje uklanjanje negativne energije iz prostora. Veruje se da prvog dana u novoj godini treba očistiti prostor od nepotrebnih stvari i nereda kako bi energija slobodno tekla. Bacite sve ono što vam više ne služi i ne prija u prostoru. Nakon proslave Kineske Nove godine, ne treba tri dana raditi na čišćenju kuće prema starom kineskom verovanju.

2. Unesite u dom narcise - Narcisi se smatraju nezvaničnim simbolom Kineske Nove godine. Rano cvetajući narcisi su žuti, što simbolizuje zlato (novac) i bogatstvo za kuću. Crvena boja je veoma srećna boja za Kineze, tako da narcise treba staviti u crvenu vazu.

3. Pomorandže za novi život i prosperitet - Pomorandže su simbol dobrog zdravlja, sreće i prosperiteta za Lunarnu Novu godinu. Stavite ih na trpezarijski sto i poklanjajte ih bliskim ljudima. Pored pomorandži, možete koristiti i eterično ulje od ove voćke koje će vašem domu dati svež mirus i učiniti da u njemu vlada lepa enrgija i atmosfera.

4. Kupuje se nova odeća - Veruje se da je kupovina nove odeće na dan Kineske Nove godine donosi dobru energiju i lepe promene. Preporučuje se da obučete nešto u crvenoj boji, jer ova boja sluti na radost i napredak.

5. Ukrasite dom crvenim i zlatnim detaljima - Crvena, osim što privlači radost, smatra se da odbacuje lošu energiju i sprečava da se useli u dom. U kombinaciji sa crvenom, zlatna boja je simbol obilja, radosti, sreće i dobrih vibracija. Ubacite detalje u ovim nijansama i podstaknite pozitivne vibracije.

6. Jedna od aktivnosti za Kinesku Novu godinu prema tradiciji jeste poklanjanje crvenih koverata u kojima se nalazi novac. U crvene koverte možete ubaciti i motivacione poruke, reči podrške, ljubavi i ohrabrenja i pokloniti dragoj osobi.

7. Smatra se da okrugle stvari u domu privlače sreću tokom Kineske Nove godine. Najlakši način da ovo primenite jeste da u činiju okruglog oblika stavite voće za koje se veruje da donosi sreću i prosperitet - pomorandže, ananas, jabuke, a možete je i ukrasiti cvećem.

Izvor: Sensa