Kako bi vaš dom bio čist i uredan ne morate trošiti puno novca na skupe hemikalije. Na prirodne i jednostavne načine možete uraditi detaljno čišćenjedoma, bez puno plastičnih boca u domu i štetnih toksina. Tajna je u dobrim idejama - donosimo vam čak 10 od kojih će cela kuća zasijati:

1. Očistite površine sirćetom i vodom - Pomešajte vodu i sirće u odnosu 50:50 da biste dobili efikasno i jeftino sredsvo za sve mrlje, može koristiti na raznim površinama.

2. Ćista mikrotalasna za 5 minuta - Jednostavan način da očistite mikrotalasnu rernu jeste da pomešate dve kašike belog sirćeta sa nekoliko kapi omiljenog esencijalnog ulja i vode. Stavite posudu sa ovom tečnošću u mikrotalasnu, uključite mikrotalasnu da radi punom snagom pet minuta. Blistaće čistoćom i odlično mirisati, a ribanje nije potrebno.

3. Očistite peglu sa soli i folijom - Ako na površini pegle ima mnogo prljavštine, uključite je (bez pare) i peglajte komad aluminijumske folije, posipajući ga solju. So će apsorbovati prljavštinu i ukloniti je sa površine.

4. Koristite četkicu za zube da očistite tastaturu - Umesto skupih maramica za čišćenje, uzmite običnu četkicu za zube, lagano je navlažite i obrišite najproblematičnija mesta na tastaturi. Pomoću nje možete očistiti uske prolaze između i ispod dugmića.

5. Koristite limun za čišćenje površina od nerđajućeg čelika - Prerežite limun na pola i protrljajte ga preko nerđajućeg čelika. Osim čistoće, vaša kuhinja će dobro mirisati.

6. Obrišite ekrane televizora i računara filterima za kafu - Korišćenje papirnih ubrusa ili platnenih salveta stvara elektricitet i privlači još više prašine na ekran. Umesto toga, probajte da očistite ekran sa standardnim filterom za kafu - biće duže čist i blistav.

7. Uklonite fleke fenom za kosu - Ako su krugovi od šoljica i čaša oštetili vaš stočić za kafu ili drugu drvenu površinu, približite fen za kosu što je moguće bliže mrlji, podignite ga, prebšite krpom i gledajte kako mrlja nestaje.

8. Očistite kadu grejpfrutom - Grejpfrut prerežite na pola, pospite krupnom solju i počnite da trljate. Kupatilo će zablistati i biće supermirisno i čisto.

9. Operite vaze, vinske čaše i uske staklene posude pirinčem - Uske staklene boce, vaze, čaše koje su teško pristupačne za čišćenje možete očistiti pirinčem. Napunite ih suvim pirinčem, napunite vodom i tečnošću za pranje sudova, zatvorite i protresite dok sve ne bude čisto. Isperite i ostavite da se osuši.

Izvor: Sensa