Ne postoji sličan osećaj čarobnom trenutku kada se uvučete u svežu i mirišljavu posteljinu. Moguće je da je to miris vašeg deterdženta za veš ili omekšivača - ali nažalost on često ispari posle prve noći.

Donosimo vam jedan jednostavan trik koji će učiniti da posteljina bude duže sveža, čak nekoliko dana. Svake večeri imaćete osećaj da uranjate u carstvo harmoničnih mirisa, opustićete se i uploviti u more snova.

Napravite sami jednostavan sprej za posteljinu. Od prirodnih eteričnih ulja napravite divan sprej kojim ćete poprskati jastuke i čaršafe. U zavisnosti koji miris preferirate - od mirisa mora, citrusa, do borovine i livadksog cveća - vaš krevet će odisati divnom svežinom.

Potrebna vam je bočica sa raspršivačem, eterično ulje po izboru (ako volite jači miris stavite 30 kapi, a ako volite blaži miris, onda 20 kapi), 100 ml medicinskog alkohola i 300 ml destilovane vode.

Prvo pomešajte destilovanu vodu i alkohol, pa dodajte eterično ulje. Potom sve sastojke dobro izmešajte i sipajte u flašicu sa sprejem.

Preporučujemo vam kombinaciju eteričnog ulja lavande i sandalovine koja se često koristi u praksama meditacije. Takođe, kombinacija kamilice i cveta lipe pomaže da se brže opustite i rasteretite svoj um od negativnih misli.

Poprskajte svoju posteljinu i ona će mirisati ako da ste je tek izvadili iz veš mašine. Ovaj ritual nije zamena za klasično pranje posteljine, već samo trik koji može vašoj čistoj posteljini dati dodatan miris, a vama osećaj spokoja.

Izvor: Sensa