Feng šui, drevna kineska filozofija uređenja prostora, koristi se za postizanje pozitivne energije u domu ili kancelariji, ali i za poboljšanje određenih aspekata života.

Donosimo vam nekoliko feng šui smernica za poboljšanje produktivnosti, uspeha na poslu i više prihoda - evo šta treba da uradite u svojoj kući:

1. Oslobodite se nereda što pre - Osim što otežava rad, nered privlači negativnu energiju stagniranja. Kada je prostor zatrpan stvarima, nije slobodan, vaš put do uspejha može biti pun prepreka. Neka vam bude zadatak da na početku i na kraju svakog dana da očistite svoj prostor od smeća i nereda kako biste bili slobodni da se fokusirate na posao.

2. Pažljivo birajte boje - Prema principima feng šuija, trebalo bi da budete okruženi bojama koje pokreću energiju i vibracije prostora. Svaka boja ima različito značenje, a feng šui stručnjaci preporučuju:

Zelena: poboljšava zdravlje i ravnotežu
Plava: podržava uspeh u karijeri i rast
Žuta: predstavlja sreću i dobra vremena
Bela: donosi kreativnu energiju

3. Unesite duh prirode u svoj prostor - Ovo ćete najlakše raditi tako što ćete kupiti nekoliko zelenih biljaka. Krasula privlači novac, pahira donosi uspeh i sreću... Postoje biljke koje se posebno preporučuju u feng šuiju za poboljšanje finansija. Negujte ih i one će vam uzvratiti lepotom i dobrom energijom.

4. Pomerite svoj sto i krevet - Severozapadni deo stana je duboko povezan sa karijerom i svim važnim sredstvima za ostvarenje vaših ambicija. Tu je uvek dobro postaviti sto, ali i krevet.

5. Koristite feng šui figure - Figura zmaja privlači moć, novac, dobre prilike, dok figurica konja donosi brzinu i energiju uspegha. Jedan od najpopularnijih simbola za prosperitet i novac je feng šui žaba - važno je da je postavite na odgovarajućem mestu prema feng šuiju, i ne zaboravite d aje protrljate po leđima za sreću i napredak.

Feng šui za radni sto TikTok/toronto.lifecoach

Izvor: Sensa