Mali stan može postati komforan dom ukoliko se prostor iskoristi pametno sa izborom nameštaja, adaptacijom i mudrim korišćenjem materijala. Pogledajte stan od 50 kvadrata u predgrađu Pariza koji je uz nekoliko terikova arhitekti postao udoban dom za petočlanu porodicu - oduiše jednostavnošću, lepotom i skandinavskim elementima. Kada je kupljen, stan je bio jednosoban i zapušten, ali rušenjem zida koji je delio hodnik i dnevnu sobu, dobijen je dodatni prostor.

Na samom ulazu u stan nalazi se visoki orman koji delu hodnik od dnevne sobe, a dnevni boravak je komforan, svetao i prostran, sa sofom koja sadrži fioke u kojoj su skladištene knjige. Sav nameštaj je pravljen po meri u istim nijansama i sa istim materijalom - svetli drveni parket i drveni polirani borov nameštaj.

U kuhinji velikim delom dominiraju drveni elementi u kojem su skriveni kfrižider i kuhinjski aparati, kao i prostor za skladištenje. U sklopu kuhinje nalazi se i trpezarijski sto koji može da se razvuče kako bi se dobilo do 8 mesta za sedenje. Izgled kuhinje i trpezarije uklapa se u dizajn celog stana. Iz kuhinje se preko tri stepenika ulazi u malu radnu sobu, odnosno kancelariju.

Youtube/Printscreen/NEVER TOO SMALL ZAPUŠTEN JEDNOSOBAN STAN PRETVORILI SU U TOPLI DOM ZA PETOČLANU PORODICU

U stanu su napravljene dve spavaće sobe, od kojih se posebno po uređenju ističe dečija u kojoj je jedan krevet smešten ispod stepeništa, a do drugog se dolazi merdevinama. Za drugi krevet je iskorišćena prednost visokih plafona, pa je smešten u gornjem delu sobe.

Kupatilo je podeljeno na dva nivoa, u prvom je lavabo prostor za skladištenje i veš mašina skrivena u ormanu, a u drugom toalet i tuš.

Jedan od glavnih trikova za uštedu prostora u ovom stanu jeste to što su sva vrata klizna, pa to može biti jedna od vodećih ideja koju možete iskoristiti u svom malom domu.

Pogledajte ovaj svetao i pametno organizovan stan od 50 kvadrata u video prilogu ispod - možda vas inspiriše da napravite promene u svom domu.

Izvor: Sensa