Konačni cilj feng šuija je uvek zdrava ravnoteža. Boje koje odaberete, koliko svetlosti ulazi u vašu spavaću sobu i postavljanje predmeta mogu uticati na vašu sposobnost da živite u harmoniji sa partnerom. Spavaća soba treba da bude mesto ljubavi i opuštanja. Koristite ove tradicionalne principe da svoju spavaću sobu učinite utočištem odmora, romantike i povezanosti.

Moćni Feng Shui saveti za spavaću sobu za poboljšanje vašeg ljubavnog života

Rasklonite nered kako bi či potekao
Zamislite da se budite svakog jutra u prostoru izgleda kao mirno utočište, u kome svaki predmet promoviše smirenost i spokoj. Feng šui se odnosi na korišćenje energije, ili či, koja teče kroz dom.
Energija treba da teče brzo kroz vašu spavaću sobu kao voda u potoku. Dakle, eliminišite stagnirajuća mesta i gomile rasklopljenog veša i osigurajte da imate organizovane ormare. Takođe, držite prolaze slobodnim od nereda kako biste pustili či da teče. Uklonite sve što vas podseća na vašu prošlu vezu. Možda je teško otpustiti se, ali to može ometati vašu trenutnu vezu.

Pazite na ša či
Ša či (sha chi) je sve što je neprijatno i što može doneti negativnu energiju, uključujući prljav veš, oštro osvetljenje iznad glave ili prljavu posteljinu. Ne stavljajte nikakvu sportsku opremu ili sprave za vežbanje u svoju spavaću sobu. Takođe, izbegavajte da punite telefon na noćnom ormariću da biste eliminisali neželjeno magnetno zračenje.

Pored toga, važno je osigurati da jin i jang (muška i ženska energija) budu podjednako zastupljeni u spavaćoj sobi. Dakle, uravnotežite cvetni jorgan sa kožnom foteljom. Šoping terapija koja rezultira harmonijom?

Pozicija kreveta
Prema feng šuiju, postavljanje kreveta je ključno jer odražava vaš ljubavni život. Put od vrata vaše spavaće sobe do prozora ima najvitalniji protok energije, tako da uvek držite krevet dalje od ove putanje. Pored toga, krevet treba da ima čvrsto uzglavlje ili zid iza njega za energetsku podršku. Vi i vaš partner rizikujete dug niz nemirnih noći ako odaberete pogrešan zid.

Držite krevet na jednakoj udaljenosti od zidova kako se niko ne bi osećao zaglavljeno ili uskraćeno u vezi. Takođe, obavezno uklonite dodatne jastuke. Bračni krevet treba da ima jedan dušek i pokrivač sa uvek čistom posteljinom.
Takođe, nikada ne postavljajte ogledalo direktno ispred kreveta, jer može da generiše mnogo energije u prostoru i poremeti vaš san. Ako morate imati ogledalo u spavaćoj sobi, najbolje je da ga postavite na bočni zid, a ne direktno prema vama u krevetu.

Predmeti i ukrasi u paru
Ukrasite u parovima. Koristite identične noćne ormariće i lampe da biste stvorili simetriju i ravnotežu. Postavljanje noćnog ormarića sa svake strane kreveta predstavlja dinamiku moći odnosa. Ako imate aromatičnu sveću u sobi, unesite još jednu. Takođe, neka jastuci idu u parnim brojevima - dva, četiri ili šest. Imajte na umu i slike u sobi: neka i ona sadrži parove – ljudi ili predmeta.

Držite se neutralne palete za svoju spavaću sobu
Stručnjaci za feng šui preporučuju tople tonove zemlje i kože kao što su krem, breskva, bež i svetloplava i siva. Previše printova i dezena i preterano žive boje u spavaćoj sobi ne stvaraju opuštajući prostor. Vaši zidovi treba da budu mekani i neutralni kako bi bili umirujuća oaza - razmislite o pastelnim bojama! Ako je vaša spavaća soba sunčano utočište, oštra uštirkana posteljina i plavi akcenti biti mirni i osvežavajući.

Držite radni sto dalje od spavaće sobe
Igra i posao se ne mešaju u spavaćoj sobi. Izbegavanje radnog stola u spavaćoj sobi pomoći će da se stvori granica između posla i ličnog života. Međutim, ako morate, ogradite svoj radni prostor pomoću paravana ili zavese sa perlama. Uvek možete imati kutak za kreativno učenje, ali prostor vođen rokovima koji vas stalno podseća na vaše nepročitane mejlove ne neguje odmor ili intimnost.

Saveti +

Dodajte cveće na svoj noćni stočić, ili možete dodati i sveće. Par ružičastih sveća u desnom uglu sobe može dodati iskru u vaš ljubavni život dok privuče novi plamen ako ste slobodni. Štaviše, korišćenje mirisnih sveća čisti energiju i stvara toplu i isceljujuću atmosferu.

Uključivanje ružičastog kvarca u jugozapadni ugao vaše spavaće sobe može pomoći privlačenju ljubavi i pozitivnosti. Možete koristiti ružičasti kristal u obliku štapića i srca.

Oduševite svoja čula mekim ćilimima za hladna stopala, mekanim jastucima i jorganima, mirisima eteričnih ulja, gomilom sveća ili lampom male snage.

Zamenite svoj televizor slikama. Spavaća soba treba da bude mesto odmora i kontemplacije bez ometanja.

(Sensa)

BONUS VIDEO: