Feng šui vam može pomoći da poboljšate protok energije u svom domu i uklonite blokade koje vas sprečavaju da živite sa lakoćom. Predstavljamo nekoliko osnovnih pravila za privlačinja obilja i lakoće.

1. Kuhinja treba da bude čista i uredna
Prema feng šuiju, kuhinja je direktno povezana sa vašom sposobnošću da privučete novac. Ostava i frižider moraju biti čisti i uredni. U njima treba imati samo hranu koju ćete zaista i jesti, a posebnu pažnju treba obratiti na čistoću šporeta.

2. Ukrasite svoj dom crvenom, ljubičastom ili zelenom 
Boje utiču na naše raspoloženje i energiju. Crvena je posebno povoljna boja ako želite da privučete obilje jer predstavlja snagu. Ljubičasta i zelena takođe imaju vibraciju privlačenja blagostanja. Nijanse boja koje odaberete za dekoraciju takođe treba da odgovaraju vašoj ličnosti i atmosferi koju želite da kreirate u svom domu.

3. Ulazna vrata
Ulaz mora biti jasno vidljiv i ne sme da zbuni one koji dolaze u vaš dom. U suštini, ovo je najvažnije ako želite da olakšate protok novca, jer od toga zavisi koliko je jednostavan i transparentan ulaz u vaš dom. Zvono takođe mora biti u dobrom stanju, a prostirka mora biti svetle boje. Stepenice ili staza koja vodi do vrata treba da budu čista, a ispred njih treba da stoji biljka.

4. Fontane ili bašte
Fontane predstavljaju bogatstvo i pomažu u jačanju prosperiteta i protoka energije. Sadnja cveća i biljaka takođe podstiče inspiraciju i pomaže u uklanjanju negativne energije.

5. Uklonite nered
Ovo je veoma važan princip feng šuija. Uklanjanjem stvari iz svog doma koje ne koristite, pozivate u njega nove mogućnosti i prosperitet.

6. Voda i ogledala
Prema feng šuiju, stanje vode u vašem domu odražava vaše finansije. Slavine koje kapaju ili cure, stajaća voda oko kuće ili pokvareni bunari ne doprinose napretku. Takođe, nikada ne bi trebalo da okačite ogledalo ili sliku sa vodom iznad kreveta .

7. Kućna kancelarija
Ako je moguće, dobro je da kancelarijski sto ne bude okrenut prema zidu, jer to simbolizuje ograničenje kreativnog toka i potencijala. Veličina prostora ispred kancelarijskog stola simbolizuje mogućnosti, pa je preporučljivo okrenuti stolicu tako da imate pogled na spoljašnji svet ili postaviti stolice za posetioce ispred radnog stola.

8. Volite svoj dom
Ako ne volite da dolazite kući svaki dan ili niste zadovoljni izgledom ili stilom svog doma, promenite ga što je pre moguće. U redu je uživati u svom domu i rado se vraćati u njega - to je najbolji način da se uskladite sa prosperitetom i tokom obilja.

Izvor: SEnsa,si

BONUS VIDEO: