Spathiphyllum, poznatiji kao ženska sreća, biljka je iz porodice Araceae i potiče iz tropskih šuma Srednje i Južne Amerike i Jugoistočne Azije. Poznata je po svojim lepim listovima i nežnim belim duguljastim cvetovima, piše portal citymagazine.si.

Cvet ženama donosi sreću: verovanja i simboličko značenje

Spathiphyllum je stekao reputaciju biljke koja unosi sreću i sklad u dom. Smatra se simbolom ljubavi i mira u mnogim kulturama, što ga čini uobičajenim darom u posebnim prilikama.

 Njeno ime je "ženska sreća" dolazi od verovanja da je dar ove biljke neudatoj ženi donosi sreću u ljubavnom životu dok udatim ženama donosi srećan i skladan brak. Kaže se da spathiphyllum donosi sreću i ženama koje žele potomstvo.

 Feng šui, drevna kineska veština balansiranja energije, preporučuje postavljanje ove biljke u prostorije koje želimo da ispunimo pozitivnim vibracijama. Lako se održava, najbolje uspeva na svietlim, ali senovitim mestima. Osim lepog izgleda i jednostavnog održavanja, prednost ove biljke je i što pročišćava vazduh u prostoriji.

Ako vas ova tema zanima pročitajte i BILJKA KOJA PRIVLAČI NOVAC, SREĆU I ČISTI VAZDUH: Doneće vam pravo blagostanje ako je stavite u ovaj ugao kuće!

BONUS VIDEO:

OVAJ CVET U SRBIJI IMA NAJTUŽNIJU SIMBOLIKU Za neke je ljubičasta biljka simbol večne ljubavi, a za neke VEČNE TUGE (VIDEO) Kurir televizija

 Sensa/M.D.