Svi koji žive u malom prostoru našli su se u situaciji da moraju s vremena na vreme da bace mnogo stvari, da se i sami smanje, kako bi im sve stvari stale u stan, a da mogu da se kreću i dišu. Zato postoje kreativci koji na internetu dele super ideje i dobra rešenja za dizajn enterijera. Par Čar i Džejk na TikToku su podelili kako su se oni izborili sa malim životnim prostorom i maksimalno iskoristili svaki centimetar.

1. Pametna rešenja

Koristili su kreativnost i pametna rešenja kako bi prostor učinili praktičnijim. Istovremeno, lepo su ga ukrasili detaljima i elegantnim elementima, kako bi istakli jednostavnost. Minimalizam je jedan od stilova koji dobro funkcioniše i u malim prostorima.

2. TV na zidu

Jedna od čestih situacija u stanu jeste televizor na podu, ali su ga postavili na zid, kako bi prostor ispod iskoristili za neke druge stvari.

3. "Zaboravljeni" kutak ne sme da se zaboravi

Odmah iza kauča napravili su mali šank sa somotskim stolicama i ugao ukrasili satom, koji su postavili na zid pored njega. Svaki zaboravljeni ugao dobro su iskoristili. Dobro je koristiti zidove u malim prostorima, tako da je manje stvari na podu. Taj trik su koristili više puta, čak i u kuhinji.

4. Što više stvari na policama

Postoje police za sve, od šoljica i pribora do raznih začina. Ovo im je dalo još jednu stvar – vidljivost.

5. Vrata ormara sa više funkcija

Jedan od trikova je korišćenje vrata ormara koja su najčešće prazna – na njih se stavljaju kuke i okače razne krpe, pored kojih piše čemu služe, piše 24sata.hr.

Untitled.jpg
Printscrenn/TikTok/ littlerenohousePhotocollage 

6. Kutije za sve

Praktično je imati kutije za čuvanje hrane, ali je dobro napisati šta je unutra. Razna originalna pakovanja mogu da naprave nered, ali ako se hrana skladišti u uniformnim kutijama, lakše je čuvati i održavati red.

Pogledajte njihov mali veliki stan:

BONUS VIDEO:

Dizajnerka enterijera TikTok/kellyhoppen

Sensa/Z.A.