Vaš dom iz snova ne mora da izgleda kao zamak da biste se u njemu osećali kao car. Dokaz za to je idilična koliba na plaži u Kornvolu, u Velikoj Britaniji. Kućica se zove "The Edge", predstavlja umetničko delo i dokazuje da se i u 30 kvadratnih metara može živeti bogovski i da u kući male kvadrature možete imati sve što je potrebno za život i sreću.

Smeštena u primorskoj litici u Kornvolu, "The Edge“ je mala vikendica sa ogromnim pogledom. Sa njenog trema puca pogled na Atlantski okean i obalu koji oduzima dah.

Iako je za optički utisak da je veća nego što jeste zaslužan i krajolik - magija je ipak postignuta zahvaljujući ogromnim prozorima, okruglim prozorima, beloj stolariji i nautičkom dekoru.

Kuća "The Edge“ ažurira tradicionalnu kućicu ili kolibu na plaži modernim pogodnostima i vrhunskom završnom obradom. Dizajnirao ju je Bob Vofenden, lokalni arhitekta iz Kornvola, dok je unutrašnjost uredio vlasnik.

Arhitekta i vlasnici uspeli su da u kuću ubace sve što im je potrebno za fantastičan i udoban život. Inače, litice Kornvola prošarane su malim plažnim kolibama, obično jednostavnim jednospratnim strukturama sa plitkim zabatnim krovovima.

"The Edge" ima i samo 30 m2 površine, a tu je stala kuhinja, dnevna soba, kupatilo, spavaća soba i fantastični drveni trem. Pomenute prostorije zauzimaju svaki ugao malog tlocrta.

Trem ima funkciju trpezarije koja otvara sve apetite za životom.

Kupatilo je ušuškano između ulaznog trema i potpuno opremljene kuhinje.

Ulazna vrata se otvaraju u vrlo kratak hodnik sa dnevnim boravkom odmah ispred i vratima koja vode u spavaću sobu.

Unutrašnjost se odlikuje klasičnim završnim obradama vikendica na plaži, sa drvenim podovima i plafonima od drveta ofarbanih u belo i belom stolarijom.

Nekoliko okruglih prozora daje kući izrazito nautički šmek. Spavaća soba je mala, ali ima bračni krevet gurnut uza zid. Još jedan prozor od poda do plafona pruža pogled na okean iz kreveta.

Dnevni boravak ima zid sa prozorima od poda do plafona kako bi se u potpunosti iskoristio pogled. I to je element koji ovu kućicu uvećava 10 puta i od nje pravi kućetinu od 300 kvadrata. Stakleni zid se preklapa kako bi u potpunosti otvorio prostor morskom vazduhu i pogledu.

Odmah ispred je drvena paluba koja izlazi na tri strane ove kuće.

Pogledajte u videu bolje kako izgleda ova malena velika kuća na plaži:

BONUS VIDEO:

NEBESKA VIKENDICA SAGRAĐENA GOLIM RUKAMA: Sa 12 godina Miroslav je projektovao ARHITEKTONSKO ČUDO! Ova priča će vas ŠOKIRATI Kurir televizija

Sensa/Z.A.