Ukoliko uređujete enterijer ili pak pokušavate da prodate nekretninu, pokušajte da joj sitnicama dodate vrednost. Zapravo, neke česte greške u enterijeru čine da on izgleda jeftinije nego što jeste, ali postoje i predlozi kako da ih ispravite i svom enterijeru podignete cenu.

Greška #1: Mnogo ukrasa

Ovo je vrlo česta greška - šare, reljefi, boje koje se ne uklapaju, mnogo svega na sve strane - sve to čini unutrašnjost veoma jeftinom. Uklonite vizuelnu buku, smirite boje, sklonite ukrase.

Greška #2: Jarke boje

Jarke boje su beznadežno zastarele. Ako imate kuhinju jarke boje, promenite joj frontove ili je prefarbajte, garnituru jarke boje tapacirajte. Ostavite jarke akcente.

Greška #3: Zastarela vrata

Zastarela vrata mogu lako da unište svaki enterijer. Zamenite ih belim vratima. Čak i ako su od punog hrasta, bolja su nka obična, jednostavna, u skandinavskom stilu. Vrata će odmah učiniti vaš enterijer vizuelno skupljim.

Greška #4: Nered

Ništa ne čini sobu jeftinijom od nereda. Nered je takođe vizuelna buka - svašta okačeno na zid, svašta naslagano na policama, isečci iz časopisa itd.

Greška #5: Ugrađeni plakari

Malo je stvari koje čine unutrašnjost jeftinijim od ofucanih ugradnih ormana.

Greška #6: Pohaban tekstil  

Tekstil je nešto što vrlo često pojeftinjuje unutrašnjost i čega ćete se najlakše otarasiti. Sve zavese, zavese, stolnjaci i prekrivači koji čine unutrašnjost jeftinijim moraju nestati. Ako imate ograničen budžet, što jednostavnije i sažetije uredite stan, to će izgledati skuplje.

shutterstock_2204170903.jpg
Shutterstock Kako da vaš stan deluje skuplje, ispravite 13 grešaka

Greška #7: Viseći luster s kuglama

Lampe takođe vrlo često pojeftinjuju unutrašnjost i mnogi čak i ne obraćaju pažnju na to. Na primer, luster koji sa niskog plafona ide u različitim pravcima. 

Greška #8: Garniture ili setovi nameštaja

Trebalo bi da se odmah rešite garnitura nameštaja koji se sastoje od kreveta, ormana i dva noćna ormarića. Tako vaš enterijer izgleda kao hotel.

Greška #9: Izložba i haos od tegli

Ništa ne čini kupatilo ili kuhinju jeftinom od naslaganih tegli.

Greška #10: Nedostatak stilskog jedinstva

Ako se unutrašnjost sastoji od odvojenih delova različitih stilova ili predmeta bez stila, uvek će izgledati jeftino.

Greška #11: Plastične lajsne

Visoke lajsne su odavno zamenile zastarele plastične lajsne. Na primer, visoke bele MDF lajsne savršeno će se uklopiti u skoro svaki enterijer.

Greška #12: Odsustvo sobnih biljaka

Već nekoliko velikih sobnih biljaka u velikim saksijama bukvalno će transformisati i oplemeniti vaš enterijer. To moraju biti velike i obimne biljke, a ne uobičajeni mali kaktus na prozorskoj dasci.

Greška #13: Nebitne slike ili triptih ničega

Ne kupujte slike triptiha. Bolje je izabrati jedno veliko umetničko delo za centralnu sobu. Ako imate neku klasičnu sliku, uramite je i okačite na beli zid. Umetnost može savršeno upotpuniti i podići vaš stan.

BONUS VIDEO:

Kako stvoriti iluziju visokog plafona? TikTok/hansloreidesign

Sensa/Z.A.