MODNA STILISTKINJA OTKRIVA KAKO DA OČISTITE SVOJ ORMAR: Spremite se za prolećni “detoks” garderobe uz ove savete!

Počinjemo sa prolećnim detoksom, ali ne našeg organizma već ormara! Maja Mijatović, modna stilistkinja preporučuje nekoliko koraka uz koje ćete olakšati svoj ormar i biti spremni za lagano leto!

Shutterstock

Kako je proleće tradicionalno vreme za čišćenje tela, emocija i misli tako smo rešili da posvetimo i malo vremena čišćenju našeg oramara. Pošto se često nađemo u situaciji da ne znamo odakle da počeno - pitali smo Maju Mijatović, modnu stilistkinju i vlasnicu brenda Stras Fashion da nam da nekoliko predloga za detoks ormara.

Pročitajte njene smernice i zabavite se uz ovaj modni "detoks":

Žene su sentimentalne kada je u pitanju odvajanje od starih komada odeće, međutim kada shvatimo da je naša omiljena košulja ili suknja prolazna i da više treba da negujemo odnose sa porodicom i prijateljima ovaj deo posla učiniće nam se mnogo lakšim.
Za početak ovaj posao ne mora da bude naporan i “smor”, posebno ukoliko napravite atmosferu i pustite omiljenu muziku - napravite popodnevnu zabavu sa prijateljicom preko video poziva, razmenite mišljenja, pa tako vaša odeća može pronaći novi dom umesto da završi u u smeću!

Za početak ispraznite ceo ormar!

Verovatno zvuči kao noćna mora ali eto prilike da se “osvetite” toj gomili garderobe u koju nemoćno gledate pre svakog odlaska na posao…
Razvrstajte garderobu i dobro osmotrite šta je to što definitivno želite da zadržite, a sve ono što vam se čini da ćete možda nekada nositi (ali niste sigurni), odmah odbacite. Kao što do sada niste nosili te stvari nećete ni u buduće.

Ne čuvajte odeću za posebne prilike

Svi smo to uradili već jednom ili nekoliko puta... Kupili smo haljinu za maturu, venčanje, proslavu jubileja koju smo obukle tada, i svaki put kada ponovo odlučimo da je obučemo setimo se da su nas ljudi već videli u njoj i rešimo da je ipak ne obučemo. Verujte, nije joj više mesto u vašem ormaru.

Zadržite odeću koja vam je trenutno taman

Znam, teško je prihvatiti činjenicu da više nećemo uspeti da uđemo u stare farmerke, jer se naše telo sa godinama menja ali to je prosto tako. Zato nemojte žaliti za prošlim vremenima, i prihvatite svoje telo onakvo kakvo je trenutno. Otarasite se svih stvari koje vam ne odgovaraju, napravite mesta za nove u kojima se osećate udobno i lepo.

Razmena odeće

Vrlo interesantna je i razmena odeće - pozovite sestru ili blisku prijateljicu, pa proberite šta se kome dopada, a ostatak možete donirati. Zabavićete se a usput učiniti korisnu stvar!

I na kraju izvucite pouku iz ovog ni malo lakog posla koji vam je oduzeo dosta vremena i kada sledeći put krenete u šoping ne ponavljate iste greške!

Izvor: Sensa/ Maja Mijatović, modni stilista i vlasnica brenda Stars Fashion, (Instagram profil: stars3371)