Irina Brajčić, life coach, u svojoj knjizi "Zlatna knjiga" daje vrlo korisne trikove za povećanje samopouzdanja i osnaživanje ljubavi prema sebi, jer nam to neretko nedostaje za ostvarivanje punog ličnog potencijala i postizanje mira i sreće u svakodnevici.

Trikovi za povećanje samopouzdanja:

Odgovorite na pitanje da li pogledate svoj lik svako jutro u ogledalu:

  • DA, svako jutro!
  • Ponekad, kad imam vremena.
  • NE, ne volim da vidim svoj lik u ogledalu!

Zatim odgovorite na pitanje koga vidite kada se pogledate i šta tada kažete:

Kažete li sebi volim te? Na koji način pokazujete ljubav prema sebi? Povisite li ton na sebe? Da li sebi kažete ružne reči? Da li kritikujete sebe, govorite uvrede? Kako se odnosite prema sebi?

  • U ogledalu vidim... i
  • onda pomislim...
  • a zatim izgovorim...!

Izgovori... čuveni izgovor "nemam vremena za sebe". Ne, ne, samo to ne treba da izgovarate. Na koji način i kako provodite vreme ovih dana? Šta ste drugačije uradile za sebe? Da li govorite da ne znate šta ćete od dosade? Ili opet nemate vremena, jer morate da kuvate tri obroka i pet užina?

Napravite korak, dva, pet, unazad. Šta ste lepo, novo napravili za sebe? Koje su to lepe reči i pohvale koje ste sebi izgovorili? Setite se bar dva dana u zadnjih sedam dana, kako ste to sebe učinili posebnim. Ali ne za druge, zaboravite druge. VI ste važni. Mislite da zvuči egoistično i narcisoidno? Hajde da malo budemo narcisi, narcis je lep cvet. Cveta od aprila do juna.

Pored toga, narcis ima moć širenja veselih vibracija. Utiče pozitivno na ljude u prosotru, čini ih veselijim.

Zagledajte se u ogledalo, poljubite sebe u ogledalu i postanite narcis. Predivan cvet, koji će doneti lepu energiju vama i vašim ukućanima. Sigurno će vam u početku biti čudno. Ipak, VI ćete svojom dobrom vibracijom uticati na obostranu sreću.

Izvor: Sensa