KAKO DA VAM ORHIDEJE RASTU 10 PUTA BRŽE: Probajte ovaj baštovanski trik i napravite đubrivo od kvasca i ovsa

Jednostavno đubrivo od ovsenih pahuljica.

Shutterstock

Orhideje važe za najlepše ali i najizazovnije biljke za gajenje. Nežne i delikatne, orhideje osećaju i najmanje zanemarivanje. 

Prema feng šuiju orhideja privlači ljubavnu sreću i priziva susrete srodnih duša, a najbolja pozicija za cvet je u spavaćoj sobi pored kreveta.

Ipak, gde god da stavite orhideju morate u nju uložiti dosta pažnje, jer je ona i zahteva. Postoje jednostavni trikovi zahvaljujući kojima će vaše orhideje uvek izgledati prelepo i biti zdrave.

Sada vam, predstavljamo savet sa You Tube kanala Hapiness Garden kako da vaša orhideja raste nekoliko puta brže.

U videu možete videti kako da napravite preparat koji će aktivirati sposobnost orhideja da upijaju nutrijente i maksimalno ih iskoriste.

Priprema: pomešajte jednu kašiku ovsenih pahuljica i 2 litre prokuvane vode. Ostavite da odstoji dok se voda ne ohladi, a zatim procedite tečnost.

U proceđenu vodu dodajte jednu kašičicu kvasca u prahu i dobro promešajte, pa ostavite da odstoji 2 sata.

U tečnost umočite komad pamučne vate i njome nežno obrišite listove orhideje. I kvasac i ovas sadrže materije koje sprečavaju rast nekih štetnih bakterija i gljivica koje izazivaju bolesti kod orhideja.

Ovim đubrivommožete jednostavno i zaliti svoje orhideje.

Ovas sadrži fosfor i kalijum koji su važni za rast i razvoj orhideja. Kombinacij akvasca i ovsa takođe pomaže orhidejama da zadrže vlažnost što duže. 

Možete i potopiti saksiju sa orhidejom u ovaj rastvor na 30 minuta ili jednostavno prskalicom poprskati celu orhideju. Trebalo bi da svoje orhideje nahranite ovim đubrivom dva puta mesečno.

Đubrivo od koga orhideje rastu 10 puta brže  You Tube/Happiness Garden

  (Sensa)

BONUS VIDEO:

Nega orhideje  You Tube