Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Virtualna izložba "Blossom" umetnice Ane Bogdanović - otvorena od ponedeljka 10. maja

Virtualnu izložbu “Blossom” možete pratiti putem društvenih mreža (Instagram: ana.bogdanovic.artist) od ponedeljka, 10.05.2021.

  Izvor: Promo

Virtualna izložba "Blossom" umetnice AneBogdanović - otvorena od ponedeljka 10. maja

Apstraktna umetnica Ana Bogdanović od ponedeljka 10. maja, otvoriće svoju petu samostalnu izložbu slika, ali ovaj put virtualnu. Time će nastaviti da prati savremen koncept izlaganja - bez posetioca, a preko njene instagram stranice, jednim klikom ćete biti u prilici da zađete u drugi prostor i proživite energiju Anine umetnosti.

Ova izložba pod nazivom "Blossom" odnosno "Rascvetavanje", sačinjena je od niza ekspresivnih crteža radjenih kombinovanom tehnikom, koji su inspirisani dolaskom proleća u sasvim drugačijim okolnostima.

Reč umetnice:

Radove sam doživela na jedan metafizički način, kroz iskustvo – ekspresiju, ali i njihovu duhovnu vrednost. Koristeći lavirani tuš, akvarel i liniju crteža, trudim se da stvorim atmsferu nevidljive i vidljive forme.

Preteča ove izložbe bila je uljana slika velikih formata koju sam nazvala "Drvo života" odakle i dolazi inspiracija prenesena u stvaralački proces. Drvo je simbol života, radjanja, plodnosti, simbol majke prirode za koju sam duboko vezana.

U mom stvaralaštvu odnos slike-crteža svodi se na vidljive i nevidljve forme gde je akcenat na mom ličnom doživljaju kako sebe, tako i sveta, stvarajući razigranu atmosferu kroz geometrijske linije koje paraju površinu rada. Time dovodim do znaka odredjene forme koje se nameću kroz prizmu mog duhovnog stanja. Ono što je važno za moje radove upravo je lični osećaj istraživanja obrisa duše kroz crtež, kao osnove likovne umetnosti.

Virtualnu izložbu “Blossom” možete pratiti putem društvenih mreža (Instagram: ana.bogdanovic.artist) od ponedeljka, 10.05.2021.

Ana Bogdanović iza sebe ima veliki broj grupnih izložbi, dok četiri, za nju veoma posebne, četiri samostalne prikazuju njen život. Izložbe „Intuicija”, „Iskra”, „Apokalipsa” i „Mreže”, nastale su kao rezultat njenih pojedinačnih, emocija, toliko snažnih da vas dodiruju.

Prethodna izložba „Mreže/Nets“, održana prošle godine u Centru za obrazovanje i kulturu „Božidarac 1947”, doživela je veliku posećenost upravo zbog Aninog jedinstvenog izraza i specifičnog doživljaja sveta i prirode.

Ova svojevrsna virtuelna izložba trajno će biti postavljena na Instagram nalogu Ane Bogdanović.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Lični razvoj