Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FraktalART FESTIVAL OD 21. DO 28. AVGUSTA: Posetioci će imati priliku da učestvuju u meditativnom, terapeutskom crtanju

FraktalArt festival održaće se od 21. do 28 avgusta u Kući kralja Petra I, u Beogradu. Svi zainteresovani će moći da probaju crtanje fraktala i terapeutsko, meditativno crtanje.

 Fraktal art festival u avgustu1961177371 Izvor: Shutterstock

U okviru V Međunarodnog FraktalART festivala, održava se samostalna izložba, tri umetnice, kao tri vrline i tri svetlonosne reči: VERA, NADA, LJUBAV.
Ana Bogdanović, Tatjana Karabašević i Ljiljana Nestorović.

Publika će na festivalu imati priliku da pogleda i internacionalnu izložbu "Ženska duša" na kojoj je prikazano 165 dela iz 36 zemalja sveta. Organizator izložbe je međunarodno udruženje akvarelista, International Watercolor Society – IWS, a osnovna tema i poruka ove postavke je borba protiv nasilja nad ženama. Izložba je krenula iz Perua, a posle Italije i Poljske, stiže u Srbiju, pa nastavlja svoj put, dalje po svetu.

"Iza zatvorenih očiju" je putujuća izložba crtača SFN fraktala i fraktalnih crteža. U ovoj izložbi pored Kluba crtača fraktala, učestvuju i radovi dece iz Žitorađe, nastali na XI Likovnoj koloniji Koreni 2021. Izložba je predstavljena u Novom Sadu, Subotici, Somboru, Beogradu, a osim u Srbiji, gostovala je i u više gradova u Grčkoj.

Izložba "Jerusalim očima umetnika" predstavlja Jerusalim iz drugog ugla, očima umetničkih fotografa i slikara iz Palestine. Autor postavke je gospodin Osamah Al Hindi, konzul, ataše za kulturu, ambasade Države Palestine u Republici Srbiji.

Pored izložbi, posetioci će imati priliku da učestvuju na kreativnim radionicama, crtanja SFN fraktala, terapeutskog, meditativnog crtanja, zatvorenih očiju, autora Ljiljane Nestorović, slikanje na platnu sa Umetničkim studiom Art i Vino i akvarel tehnike sa Tatjanom Karabašević.

Teme, koje će biti zastupljene na festivalu su šarenolike kao i fraktalni crteži. Fondacija MVC predstaviće svoj projekat Kolektivno stanovanje, jednu humanu priču i Međugeneracijski volonterski centar.

Akademija FraktalART , sprema nova učenja za nova vremena, koja su pred nama. Interesantno predavanje, spoj nauke, umetnosti, duhovnosti, art-terapije, art-psihologije, SFN spontanih fraktalart neurozapisa...i gosti, stručna lica iz različitih oblasti (medicine, psihologije, holizma, umetnosti...) govore na temu kreativnosti u službi zdravlja.

Škola Iskon, predstaviće program za art-terapeute, fakultativne programe i radionicu integrativnog fraktalnog crtanja. SKCentar Ćirilica, spremio je dva predavanja i promociju nove knjige, Bukvar pravoslavlja, Olgice Stefanović.
Gosti će uživati na Putu umetnika sa arh. Bojanom Pražić, koja uspešno ispisuje terapeutske jutarnje stranice, i svoje spoznaje deli sa iskustvenom grupom.
Maeve Swan, egzotična i nesvakidašnja umetnica, predstaviće svoj rad i pokloniti publici performans, kao pozdrav iz budućnosti.

Dan Države Palestine, rezervisan je za Ambasadu Države Palestine u Republici Srbiji i promociju bogate kulture i tradicije ove daleke zemlje, kao i neraskidivu vezu srpsko-palestinskog prijateljstva, koja datira još iz doba Svetog Save, iz 13.veka. Legende o Svetom Savi se do danas čuju u Palestini, a ostao je običaj od davnina, da muškoj deci daju ime po toj legendi, po našem svetitelju Savi.

Ljiljana Nestorović, slikar, ikonopisac, art-terapeut
Autor FraktalART festivala
Generalni zastupnik Udruženja za umetnost, kulturu i turizam FraktalART, Beograd
[email protected]

Ovo ne smete propustiti

Tagovi

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Lični razvoj