Reiki opuštanje - saveti Denisa Tomovića

Reiki praktičari mogu u bilo kojoj situaciji, čak i neprimetno, aktivirati reiki i, polaganjem dlanova na svega dve do tri pozicije na telu, pomoći sebi.

Svima koji nisu obučeni za primenu reikija, mogu da preporučim sledeću vežbu, koja je pogodna da se izvodi u sedećem položaju, ali sasvim je u redu ako se izvodi i dok stojimo. Ukoliko se vežba radi u sedećemo položaju, dlanovi su na butinama ili na donjem delu stomaka, a ukoliko stojimo, ruke pustimo da prirodno padnu pored tela (osim ako stojimo u autobusu).

Prvi korak je da postanemo svesni svojih tabana, a zatim da zamislimo kako bosim stopalom tonemo u mekani topli pesak, sve do skočnog zgloba. Pratimo ovaj osećaj minut-dva. Zatim se fokusiramo na disanje. Dišemo lagano kroz nos, a udisaj i izdisaj traju onoliko koliko to prija u tom trenutku, bez prisilnog zadržavanja daha ili produžavanja udisaja i izdisaja.

Pri udisaju imamo osećaj da vazduh prvo puni ceo stomak, zatim grudni koš, pa rameni pojas, a prilikom izdisaja, dah ide obrnutim redom; prazni se rameni pojas, pa grudni koš, a zatim i stomak. Ovakvim načinom disanja energiju ćemo ravnomerno rasporediti po celom telu, a time se i opustiti, što je moguće osetiti već nakon nekoliko minuta.

Izvor: Sensa