Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Energetske vežbe za buđenje solarnog pleksusa

Balansiranost trećeg energetskog centra ili čakre solarnog pleksusa daje osećaj unutrašnje snage i moći koji osoba ispoljava tiho i samouvereno, bez potrebe da je nameće drugima, bez komandovanja i isticanja sebe...

  Izvor: Foto: Dalibor Danilović

Sunčev energetski centar, treći na nivou ljudske fiziologije, nalazi se u predelu solarnog pleksusa. Čakra solarnog pleksusa povezana je sa Suncem u horoskopu natusa. Sunce predstavlja našu suštinu, srž i centar svega. Tu se odvija formiranje "sebe i svoje ličnosti" kao zasebne jedinke, proces individualizacije, razvoj lične moći i samopouzdanja.

Dobro razvijen treći centar daje veliku organizacionu sposobnost i takvi ljudi uspevaju da ostvare zamišljeno. Ako osoba ima hrabrosti, počinje da se oslobađa potrebe za spoljnom potvrdom sigurnosti i ulazi u sopstveni unutrašnji centar moći. Zato je početni ulog za svaki duhovni put zapravo - hrabrost.

Kada je razvijena i u balansu, Sunčeva čakra daje ličnu inicijativu, potrebu da se iskorači izvan svojih granica i da se svojom voljom oblikuje stvarnost. Na nivou fizičkih manifestacija ova čakra je izuzetno važna jer predstavlja sedište našeg metabolizma, gde se hrana i energija pretvaraju u životnu vatru i postignuća. Poremećaji u Sunčevoj čakri povezani su sa problemima sa varenjem, smanjenjem ili povećanjem kiseline u želucu što lako dovodi do gastritisa, čira na želucu, napetosti i osecaja težine u stomaku. Poremećaji u trećem energetskom centru odražavaju se i na kičmeni stub i držanje tela jer se na kičmi očitava snaga ličnosti.

Vežba povezivanja Mars-Sunce

Ova vežba podiže i jača volju, pomoću nje natus razvija ličnost, autentičnost i otkriva svoje snage. Skupimo šake u pesnice, udahnemo u srčanom centru, a sa izdahom se spuštamo u solarni pleksus. Stojimo i snažno izdišemo iz solarnog pleksusa, oslobađajući dijafragmu uz zvuk "HU". Zatim stanemo na petu jedne noge postavljene malo ispred tela, ruke su stegnute u pesnice i potiskujemo dijafragmu nadole, dajući snagu izdisaju. Ovo ponavljamo i sa drugom nogom, odnosno petom.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Lični razvoj