Falafel burger možete da učinite dodatno ukusnijim uz dodatak humusa sa ukusom urnebes salate.

ŠOLJICA ZDRAVLJA: napitak od ananasa, đumbira i krastavca protiv bolova u zglobovima (RECEPT)

Sastojci:

  • 2 zemičke
  • 250g humusa sa ukusom urnebes salate
  • 4 lista zelene salate
  • 2 paradajza
  • 4 kašike maslinovog ulja
  • 2 kašike mešavine začina
  • Falafel pljeskavica (160gr leblebija, luk, beli luk, začini, dve kašike brašna)

RECEPT ZA VEGANSKI SLADOLED: kako se pravi hladan slatkiš od jagode i banane (BEZ ŠEĆERA)

Priprema:

Leblebije potopiti u vodu i ostaviti preko noći da nabubre. Iscediti leblebiju, i stavite u tiganj sa svežom vodom, i dovesti do ključanja. Smanjiti vatru i pustiti da se krčka oko sat vremena. Nakon toga pomešajte leblebiju, beli luk, luk, so i biber i dodati 2 kašike brašna i sve to ispasirati u blenderu. Formirati mešavinu u pljeskavicu, i pržiti u ulju dok ne porumeni (5-7 minuta).
Zemičku preseći na pola, namazati humusom sa ukusom urnebes salate i preliti sa dve kašike maslinovog ulja. Na to dodati zelenu salatu , falafel i na kriške isečen paradajz. Sve posuti sa kašikom mešavine začina i poklopiti drugim delom lepinje.

Izvor: Lovesensa