Sejtan je glutenska proteinska zamena za meso. Pogodan za raznovrsnu upotrebu u mnogim jelima.
Možete ga marinirati i čuvati u marinadi nekoliko dana u frižideru, a kad vam je najzgodnije, pripremite ga na željeni način. Vrlo je ukusan ako ga poslužite uz povrće i umak od jogurta.
Sastojci
- 400 g sejtana
- 1 kašika senfa (za marinadu)
- 3 kašike tamari umaka (za marinadu)
- 2 šargarepe
- 2 krompira
- 1 sveža paprika
- 1 luk
- 1 glavica brokolija
- 3 kašike maslinova ulja
- 1 čajna kašičica suvog biljnog začina
- himalajska so, biber - količina po želji
Priprema
Pomešajte tamari umak i senf. Sejtan isecite na šnite debljine oko 7 mm. Marinirajte ih u marinadi najmanje pola sata. Uključite pećnicu na 200°C.
Očistite i operite šargarepu, krompir, papriku, luk i brokoli. Šargarepu i krompir isecite na štapiće, a papriku i luk na manje komadiće. Brokoli razdelite na cvetove, a svaki cviet na manje, jednake komade.
Svo povrće stavite u posudu, začinite i dobro promešajte. Neka malo odstoji.
U pekač sipajte začinjeno povrće, dodajte 1,5 dl vode, pokrijte pa prebacite u zagrejanu rernu. Pecite dok povrće ne omekša, a pred kraj otklopite da se malo zapeče.
Sejtan izvadite iz marinade pa svaku šnitu kratko pržite na maslinovu ulju sa svake strane, dok ne poprimi smeđkastu boju.
Izvor: Alternativa za vas
3 ZNAKA HOROSKOPA PRATI LJUBAVNA SREĆA 23. NOVEMBRA: Tranzit Meseca i Merkura im donosi slobodu i nov pogled na partnera
AMAZON NOVI PARTNER TELEKOMA: Svetski, a naš!
5 ZNAKOVA DA U ŽIVOTU PRISTAJETE NA MANJE NEGO ŠTO ZASLUŽUJETE: Nezadovoljstvo će ugušiti vaše darove - izađite iz senke
9 KORAKA DA PREBOLITE RASKID: Prestanite da ga pratite na društvenim mrežama!
DNEVNI HOROSKOP ZA 30. NOVEMBAR 2023. GODINE: Blizance očekuje novo poznanstvo, a Bikovima će biti testirano strpljenje