Sastojci:

  • 300 g integralnog brašna
  • 150 g heljdinog brašna
  • 2 dl kisele vode
  • 1,5 kašičica soli
  • prstohvat sode bikarbone
  • 5 kašika maslinovog ulja
  • 20 g semena susama
  • 20 g lanenog semena

Priprema:

Izmešajte suve sastojke - brašno, so i sodu bikarbonu. Dodajte polako kiselu vodu, ulje i na kraju seme susama i lana. Umesite čvrsto testo i ostavite ga kratko da odstoji. Testo razvući na masnom papiru na debljini od nekoliko milimetara pa iseći na pravilne oblike.

Testo prebaciti zajedno sa papirom na okrenutu stranu pleha. Lanene pločice se peku oko 10 do 15 minuta, (zavisno od rerne) na 180 stepeni. Pazite da ne izgore, treba da ostanu svetle, ali tvrde i pečene.

Izvor: Recepti