Sastojci:

  • 1 slatki krompir (batat)
  • 1 slatki crni luk
  • 1 zelena babura
  • 1 crvena babura
  • 100 g špargli
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 1 kašika putera
  • 6 jaja

Priprema:

Oljuštite slatki krompir i isecite na kockice, pa ga stavite u klju;alu i posoljenu vodu dok ne bude skuvan. Naseckajte luk i paprike a špargle sitnije naseckajte i blanširajte u slanoj vodi. Zagrejte ulje u tiganju i propržite luk i paprike pa dodajte krompir i špargle. Neka se sve prodinsta oko minut-dva. Dodajte kašiku putera i jaja. Posolite i pobiberite po ukusu. Sve lepo i lagano promešajte viljuškom. Stavite tiganj u zagrejanu rernu da se nahvata lepa korica na fritati. I to je to, spremno za 15 minuta da vas osveži, probudi i da vam snagu.