Sastojci:

  • šolja zelenog sočiva
  • traka kombu alge od 7 cm
  • 6 šolja vode
  • 2 lovorova lista
  • manji luk narezan na tanke polumesece
  • 1 šoljice korena celera narezanog na deblje štapiće
  • veća šargarepa narezana na deblje štapiće
  • šoljica kupusa narezanog na rezanca
  • kašičica origana
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • morska nerafinisana so
  • za ukrašavanje - pola šoljice sitno seckanog celerovog lista

Postupak:

Oprano sočivo kuvajte s kombu algom, tečnošću i lovorom. Kuvajte dok sočivo ne omekša (zavisi od vrste sočiva). Izvadite lovor. Posebno na maslinovom ulju izdinstajte povrće sa začinima uz dodatak soli. Ubacite u varivo sve povrće osim celerovog lista i kuvajte još pet minuta. Pospite sitno seckanim celerovim listom.