• 1 luk, sitno iseckan
  • 2 kašike prečišćenog putera
  • 1/2 kašičice kari začina
  • 2 zelena kardamoma, cela (ako imate pri ruci)
  • 2 čena belog luka, sitno iseckana
  • 1 šargarepa, iseckana na male kockice
  • 1/2 šolje graška
  • 1/2 šolje prosa (100gr)
  • 1/4 šolje kinoe (50 gr)
  • kašičica vegete razmućena u 1 1/2 šolji vode ili bujon od povrća koji ste sami skuvali
  • malo kokosovog krema (opciono)

Ugrejte rernu na 175 stepeni. Ispržite luk na malo prečišćenog putera ili kokosovog ulja, dodajte začine i promešajte. Dodajte šargarepu, grašak, kinou i proso, pa ulijte bujon razmućen u vodi. Uspite sve to u posudu za rernu, pa pecite poklopljeno pola sata, dok žitarice ne upiju tečnost, a povrće ne omekša.

Pospite pečenim crnim susamom i indijskim orahom. Poslužite sa tofu ražnjićima i sosom od kikirikija.