- 1 luk, sitno iseckan
- 2 kašike prečišćenog putera
- 1/2 kašičice kari začina
- 2 zelena kardamoma, cela (ako imate pri ruci)
- 2 čena belog luka, sitno iseckana
- 1 šargarepa, iseckana na male kockice
- 1/2 šolje graška
- 1/2 šolje prosa (100gr)
- 1/4 šolje kinoe (50 gr)
- kašičica vegete razmućena u 1 1/2 šolji vode ili bujon od povrća koji ste sami skuvali
- malo kokosovog krema (opciono)
Ugrejte rernu na 175 stepeni. Ispržite luk na malo prečišćenog putera ili kokosovog ulja, dodajte začine i promešajte. Dodajte šargarepu, grašak, kinou i proso, pa ulijte bujon razmućen u vodi. Uspite sve to u posudu za rernu, pa pecite poklopljeno pola sata, dok žitarice ne upiju tečnost, a povrće ne omekša.
Pospite pečenim crnim susamom i indijskim orahom. Poslužite sa tofu ražnjićima i sosom od kikirikija.
ISPOVEST ŽENE KOJA SE RAZVELA POSLE 33 GODINE BRAKA: "Uselila sam se u garsonjeru sa jednim koferom, bila sam presrećna"
VELIKI HOROSKOP ZA NAREDNIH 6 MESECI - OD JUNA DO DECEMBRA: Ovan postiže cilj i uspeh, Lav ulazi u novu ljubavnu vezu!
KAKO DA NOSITE PANTALONE AKO IMATE PREKO 50: 6 najboljih saveta profi stilista - izgledaćete mlađe, vitkije i super šik
PSIHOLOŠKI TEST - DA LI MAČKA SA SLIKE SILAZI ILI SE PENJE UZ STEPENICE: Odgovor otkriva kakva ste ličnost zapravo!
TEST LIČNOSTI OD 15 SEKUNDI, IZABERITE KOJA BISTE ŽIVOTNIJA NAJPRE BILI: Otkriva ko ste zaista i kako vas drugi vide!