Pripremite po 2 pune šolje jabuka i dunja iseckanih na kockice. Stavite kockice voća u šerpu, dodajte prstohvat soli i pola šolje vode, pa kuvajte oko 30 minuta, otklopljeno i uz povremeno mešanje. Ako treba, dolijte još malo vode tokom kuvanja. Voće treba da liči na skuvan džem, da dobije mrku, crvenkastu boju. U tako skuvani, vreli "džem" umešajte pola šolje grožđica, prethodno natopljenih u vrućoj vodi i zatim oceđenih. Dodajte malo cimeta.
Zagrejte rernu na 200 stepeni. Pomešajte šolju oštrog brašna, pola šolje kokosovog brašna, pola šolje ovsenih pahuljica. Dodajte prstohvat soli i ¼ šolje razmekšanog putera. Umesite brzo testo i dodajte samo toliko vode koliko je potrebno da se testo lakše umesi. Ostavite da odstoji 15 minuta.
Namažite puterom pleh za tart. Kuglu testa razvijte i oklagijom prenesite u pleh. Podignite ivice testa za oko 2 cm. Probodite testo nekoliko puta viljuškom i ubacite ga u rernu. Pecite 10 minuta na 200 stepeni, pa onda na 180 stepeni, oko 10 minuta, dok ne počne da rumeni. U tako ispečenu koru sipajte "džem" od jabuka i dunje, poravnajte i pecite narednih 5-10 minuta.
Nikola Pešić vodi blog pesicnikola.blogspot.com.
ISPOVEST ŽENE KOJA SE RAZVELA POSLE 33 GODINE BRAKA: "Uselila sam se u garsonjeru sa jednim koferom, bila sam presrećna"
VELIKI HOROSKOP ZA NAREDNIH 6 MESECI - OD JUNA DO DECEMBRA: Ovan postiže cilj i uspeh, Lav ulazi u novu ljubavnu vezu!
KAKO DA NOSITE PANTALONE AKO IMATE PREKO 50: 6 najboljih saveta profi stilista - izgledaćete mlađe, vitkije i super šik
PSIHOLOŠKI TEST - DA LI MAČKA SA SLIKE SILAZI ILI SE PENJE UZ STEPENICE: Odgovor otkriva kakva ste ličnost zapravo!
TEST LIČNOSTI OD 15 SEKUNDI, IZABERITE KOJA BISTE ŽIVOTNIJA NAJPRE BILI: Otkriva ko ste zaista i kako vas drugi vide!