Pripremite po 2 pune šolje jabuka i dunja iseckanih na kockice. Stavite kockice voća u šerpu, dodajte prstohvat soli i pola šolje vode, pa kuvajte oko 30 minuta, otklopljeno i uz povremeno mešanje. Ako treba, dolijte još malo vode tokom kuvanja. Voće treba da liči na skuvan džem, da dobije mrku, crvenkastu boju. U tako skuvani, vreli "džem" umešajte pola šolje grožđica, prethodno natopljenih u vrućoj vodi i zatim oceđenih. Dodajte malo cimeta.

Zagrejte rernu na 200 stepeni. Pomešajte šolju oštrog brašna, pola šolje kokosovog brašna, pola šolje ovsenih pahuljica. Dodajte prstohvat soli i ¼ šolje razmekšanog putera. Umesite brzo testo i dodajte samo toliko vode koliko je potrebno da se testo lakše umesi. Ostavite da odstoji 15 minuta.

Namažite puterom pleh za tart. Kuglu testa razvijte i oklagijom prenesite u pleh. Podignite ivice testa za oko 2 cm. Probodite testo nekoliko puta viljuškom i ubacite ga u rernu. Pecite 10 minuta na 200 stepeni, pa onda na 180 stepeni, oko 10 minuta, dok ne počne da rumeni. U tako ispečenu koru sipajte "džem" od jabuka i dunje, poravnajte i pecite narednih 5-10 minuta.

Nikola Pešić vodi blog pesicnikola.blogspot.com.