Za pripremu sladoleda od avokada i kakaa preporučujemo korišćenje domaćeg bademovog mleka, jer se u kupovnom često nalaze skriveni šećeri i arome koje svi uporno želimo izbeći.

Kakao podmlađuje mozak i vraća pamćenje...

Sastojci:

  • 2 zrela avokada
  • 150 ml bademovog mleka
  • 50 g pavlake kokosa
  • 30 g kakao praha
  • 5 kašika meda
  • 1 mahuna vanile (samo ostrugane semenke)
  • 50 g naseckanih badema
  • 20 g naseckanih kakao zrna

Energetske pločice sa sirovim kakaom...

Priprema:

Avokado prepolovite, odstranite košticu, pa kašikom izvadite meso. U blenderu ga pomešajte sa bademovim mlekom, kokosovom pavlakom, kakaom u prahu, med, i semenke jedne mahune vanile. Sve mešajte dok se ne pretvori u jednoličnu smesu. Tu smesu prebacite u aparat za sladoled, i mešajte dok ne počne lagano da se stiska.

Za ravan stomak: sveži detoks koktel od đumbira, avokada i spanaća...

Ako nemate aparat za sladoled, smesu za sladoled odmah stavite u zamrzivač i ručno je mešajte svakih desetak minuta da biste razbili ledene kristalčiće. Ovo ponavljajte sve dok se smesa ne fino stisne.

Hranljiva salata od kinoe i avokada...

Dodajte naseckane bademe i deo naseckanih zrna kakaa. Ostavite smesu u aparatu za sladoled da bi se potpuno stisnula. Poslužite odmah, ili odložite u zamrzivaču do posluživanja. Pre posluživanja svaku kuglicu sladoleda pospite preostalim kakaom.