Sastojci:

  • 1/3 šoljce brendija
  • 1/4 šoljice suvog grožđa
  • 1/4 šoljice sušenih brusnica
  • 400 g kozjeg sira za mazanje
  • 2 kašike meda
  • 1/2 kašicice sitno narendane limunove kore
  • 4 velike jabuke
  • 3/4 šolje soka od jabuke
  • 1 kašika smeđeg šećera
  • seckani orasi

Priprema:

Zagrejte rernu na 180 stepeni. U malom tiganju na laganoj vatri ugrejte malo brendija. Ubacite suve grožđice i brusnice u posudu i prelijte toplim brendijem. Pustite ih da odstoje desetak minuta, a zatim ih ocedite. U posudi pomešajte kozji sir, med, narendanu koru limuna i dve kašike brendija. Mešajte dok ne dobijete glatku smesu. Dodajte grožđice i brusnice i stavite u frižider da odstoji oko 20 minuta.

Pita "ružica": romantična poslastica od jabuka...

Podelite smesu u četiri dela i napunite jabuke koje ste prethodno izdubili. U činiji pomešajte sok od jabuke i smeđi šećer i time prelijte jabuke. Pecite u rerni 40 do 45 minuta dok jabuke ne omekšaju ali ih zalivajte tečnošću iz pleha na svakih 10 minuta.

Poslastica koja greje i okrepljuje tokom hladnih dana: zdrava jesenja supa od bundeve i jabuka...

Ostavite jabuke da odstoje pet minuta, kada su gotove pospite ih brusnicama i stavite po njima malo sitno seckanih oraha.