Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kuzu, agar agar, tapioka: koje su vegetarijanske zamene za želatin

Strelasti koren je dobar za želiranje, ali ne podnosi dobro visoke temperature... evo kako da koristite agar agar, tapioku i druge biljne zamene za želatin.

  Izvor: Foto: Profimedia

Želatin je proizvod životinjskog porekla (pravi se od papaka, kostiju, hrskavice i drugih životinjskih ostataka), ali za sve one koji iz bilo kog razloga ne jedu hranu životinjskog porekla, postoje i biljne zamene za želatin.

Ove zamene pažljivo koristite kada njima menjate običan želatin prilikom pripreme namirnica; moguće su greške dok ne ovladate potpuno njihovom primenom.

AGAR AGAR (kanten): tradicionalna zamena za želatin u mnogim receptima. Menja želatin u istim proporcijama: jedna kašika agar agara u prahu = 1 kašika želatina u prahu. U formi pahuljica, agar agar je dva puta, a u zrnastoj formi je tri puta jači od agar agara u prahu. Pažljivo pratite uputstva za korišćenje agar agara. On se ne steže na istoj temperaturi kao želatin.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Lični razvoj